"Взаємодія Малої академії наук, "Intel - Техно", "Sikorsky Challenge" на майданчику Київської політехніки - це концентрація юного, молодого, зрілого інтелекту. Це справжня майстерня зростання" - Голова Комітету з питань науки і освіти

16 жовтня 2014, 14:33

«Взаємодія Малої академії наук, «Intel - Техно», «Sikorsky Challenge» на майданчику Київської політехніки – це концентрація юного, молодого, зрілого інтелекту. Це справжня майстерня зростання» - Голова Комітету з питань науки і освіти

Голова Комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич взяла участь у відкритті ІІІ Всеукраїнського фестивалю інноваційних проектів «Sikorsky Challenge 2014», яке відбулося 14 жовтня у Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут».

Фестиваль названо на честь всесвітньовідомого авіаконструктора, киянина за походженням, колишнього студента Київського політехнічного інституту Ігоря Івановича Сікорського.

Мета фестивалю – залучення учнівської та студентської молоді, а також науковців і підприємців до участі у дослідницьких програмах і проектно-конструкторській діяльності задля їх подальшої комерціалізації, створення стартапів і виведення інноваційних продуктів на міжнародні та національний ринки.

У своєму виступі перед молодими науковцями, учасниками фестивалю  Голова Комітету наголосила: «Взаємодія Малої академії наук, «Intel - Техно», «Sikorsky Challenge» на майданчику Київської політехніки – це концентрація юного, молодого, зрілого інтелекту. Мені здається надзвичайно продуктивною ідея такої взаємодії. Це справжня майстерня зростання: від  юного дослідника, який щойно вчиться здобувати нове знання, до науковця, який вміє захищати це своє нове знання перед іншими, передавати цю ідею як технологію комерціалізувати і доводити до інновації».

«Вам робити свою справу і вчитися. Вчитися, як довести свої винаходи до нового знання, що працює на економіку країни. А наша справа, справа законотворців, нарешті, створити сприятливе поле для цього в Україні.

Є багато перешкод, але зараз, в цей неймовірний для нашої країни час, з одного боку, дуже болючий і драматичний, а з іншого - час, який зобов’язує нас не покладаючи рук творити зміни, творити нову реальність України»-  зауважила Лілія Гриневич.

 У рамках фестивалю проводяться Всеукраїнський конкурс інноваційних проектів «Sikorsky Challenge 2014» і конкурс «Intel-Техно Україна 2014-2015» – Національний етап Міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів «Intel ISEF». Активну участь беруть у фестивалі юні дослідники Національного центру «Мала академія наук України», зокрема й у підготовці конкурсних робіт, організації та проведенні різноманітних його заходів. Загалом учасники конкурсів представили на фестиваль майже 200 розробок різноманітної тематики.