Підписання "Наміру про співпрацю" між Комітетом Верховної Ради України з питань науки і освіти, Фундацією "Сід Форум Норвегія" та Міжнародним благодійним фондом "Сід Форум Україна"

26 травня 2014, 14:05

 

Підписання «Наміру про співпрацю» між Комітетом Верховної Ради України з питань науки і освіти, Фундацією Сід Форум Норвегія“ та Міжнародним благодійним фондом “Сід Форум Україна

24 травня 2014 року відбулося підписання «Наміру про співпрацю» між Комітетом Верховної Ради України з питань науки і освіти, Фундацією Сід Форум Норвегія“ та Міжнародним благодійним фондом “Сід Форум Україна під патронатом Посольства Королівства Норвегії в Україні.

Голова Комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич,  представники норвезьких фондів і компаній засвідчили свою зацікавленість у реалізації співробітництва у розробці нового комплексного закону про управління та сприяння інноваціям, про бізнес-інкубатори, технологічні парки та інноваційне підприємництво в Україні.

Розвиток співпраці між Україною та Норвегією є надзвичайно важливим, зокрема, з огляду на необхідність започаткування в Україні інноваційної інфраструктури, інститути якої надавали б фінансову підтримку малому та середньому бізнесу, що працює у високотехнологічному секторі.

Перед підписанням документу Голова Комітету зазначила: – «Україна переживає сьогодні важкі часи, але Майдан відкрив вікно можливостей, яке просто необхідно використати. У Верховній Раді у першому читанні прийнято Законопроект «Про вищу освіту», який ще три місяці тому просто не мав підтримки у більшості, а сьогодні стала можливою ця доволі радикальна реформа вищої освіти.

Аналіз існуючого українського законодавства інноваційної сфери, демонструє «дірку» щодо можливостей перетворення результатів досліджень у інновації та стимулювання національного бізнесу, інвесторів займатися інноваційною діяльністю саме в Україні.

Зрозуміло, що інноваційне законодавство потребує системних змін, яке забезпечить створення поля діяльності для усіх. Цей парламент увійшов би в історію, якби зміг створити запропонувати та прийняти таку законодавчу базу». 

Церемонія підписання документу відбувалася за участю Міністра закордонних справ Норвегії  Бьорге Бренде, Надзвичайного і Повноважного Посла Королівства Норвегії в Україні Йона Елведала Фредріксена,  Голови Правління Фундації  Сід Форум Норвегія“ Стайнара Хоель Корсмо, Голови Правління Міжнародного благодійного фонду “Сід Форум Україна“ Дмитра Подолєва, народного депутата України Григорія Смітюха, представників українських та норвежських компаній та фондів.