Голова Комітету з питань науки і освіти зустрілась з експертами ЄС щодо співпраці у розвитку освіти в Україні

22 травня 2014, 10:48

Голова Комітету з питань науки і освіти зустрілась з експертами ЄС щодо співпраці у розвитку освіти в Україні

 

          Голова Комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич обговорила з експертами Департаменту освіти Ради Європи Деннісом Фарінгтоном та Катею Долговою-Древер можливості співпраці в галузі освіти і науки. У зустрічі також брала участь Перший заступник Міністра освіти і науки Інна Совсун.

          Під час зустрічі Лілія Гриневич розповіла європейським експертам про проблеми законодавчого реформування системи освіти в Україні. В контексті підготовки нової редакції Закону України «Про вищу освіту» та «Про освіту» учасники зустрічі обговорили питання автономії вузів, децентралізацію управління освітою, створення системи забезпечення якості освіти.

          Освіта і наука є тим фундаментом, з якого вибудовується соціально-економічний, культурний розвиток держави. Сьогодні, як ніколи, потрібно починати розбудову освіти, яка приятиме утвердженню нашої держави у світі, забезпечить економічну стабільність, добробут і суспільний мир для всього народу та кожної людини. Достатній рівень академічної культури в українському суспільстві, освітні реформи допоможуть Україні інтегруватись в європейський простір. Використовуючи досвід європейських держав у сфері розвитку освіти, Україна зможе закласти нові щаблі якості освіти в Україні”, - наголосила Голова Комітету.