Голова Комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич взяла участь у міжнародній науковій конференції на тему: "1025-річчя історії освіти в Україні:традиції, сучасність та перспективи"

23 травня 2014, 10:47

Голова Комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич взяла участь у міжнародній науковій конференції на тему:"1025-річчя історії освіти в Україні:традиції, сучасність та перспективи"

          22 травня 2014 року Лілія Гриневич взяла участь у міжнародній науковій конференції, присвяченій 1025-річчю історії освіти в Україні. Участь у конференції також взяли директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Олена Фіданян, ректор університету Віктор Огнев'юк, заслужений діяч науки і техніки України Ольга Сухомлинська.

          В стінах Київського університету імені Бориса Грінченка Голова Комітету виступила з доповіддю на тему: "Законодавчі зміни для розвитку освіти".

          "Україна має давні традиції освіти, витоки якої сягають великокняжої України-Русі. З самого початку розвитку українська освіта базувалась на відкритості, європейській орієнтації, прив'язці до християнських цінностей, ідей гуманізму. У сучасних умовах освіта набуває особливого значення для нагромадження людиною професійних знань, навичок, мотивацій, для формування духовності, розуміння та пізнання людиною свого існування. Нещодавно у Верховній Раді України в першому читанні прийняли новий проект Закону "Про вищу освіту" (нова редакція), який закладає підвалини розвитку нашої держави, дозволяє інтегруватись в європейську спільноту. Він є системним проектом змін, який може зміцнити позиції українських вищих навчальних закладів на світовому ринку освіти,  підвищити якість освіти. Це тільки перші паростки наших великих справ, які зможуть повернути нас додому, в Європу, бо ми і є Європа", - зазначила Лілія Гриневич.