Верховна Рада не підтримала створення Комісії майбутнього

19 червня 2013, 19:54

Верховна Рада не підтримала створення Комісії майбутнього

 

  Верховна Рада не підтримала проект постанови про створення Комісії майбутнього.

Комісія майбутнього планувалась як дорадчо-консультативний орган. Діяльність якого полягала у формуванні стратегії розвитку держави на основі об’єктивних законів природи і суспільства, нових досягнень науки і техніки. Рішення про створення Комісії було прийнято за результатами комітетських слухань з питань розвитку науки, які відбулись 13 березня.

"Відсутність дієвої і прорахованої зваженої стратегії в питанні гео-політичного та гео-економічного руху держави, гальмує розвиток України і спричинює негативні наслідки для більшості сфер економіки",- підкреслила голова Комітету з трибуни парламенту.

За словами Лілії Гриневич подібні комісії майбутнього сьогодні існують при парламентах Великобританії, Франції, Німеччини, Фінляндії, Скандинавських країн, Ізраїлю. Діє такий орган і при Європарламенті. А в українському парламенті спроби започаткувати такий орган були у II і IV скликаннях.

"Зараз критично необхідно створити такий орган. Ресурс проїдання спадщини вже вичерпано. Найбільший потенціал зростання лежить у сфері інновацій. Саме тому так важливо створити при парламенті орган, який буде правильно визначати технологічні і наукові пріоритети і приймати важливі і правильні стратегічні рішення", - наголосила Лілія Гриневич.

Парламент не підтримав рішення про створення Комісії майбутнього. «За» проголосували лише 107 народних депутатів.