Верховна Рада за основу і в цілому прийняла Постанову "Про ухвалення Рекомендацій парламентських слухань на тему: "Освіта, охорона здоров'я та соціальне забезпечення дітей з порушеннями психофізичного розвитку: проблеми та шляхи їх вирішення"

14 січня 2015, 11:33

Верховна Рада за основу і в цілому прийняла Постанову "Про ухвалення Рекомендацій парламентських слухань на тему: «Освіта, охорона здоров'я та соціальне забезпечення дітей з порушеннями психофізичного розвитку: проблеми та шляхи їх вирішення».

 

Відповідно до Постанови Верховної Ради України № 1158-VIІ від 25.03.2014 року 4 червня поточного року відбулися парламентські слухання на тему: «Освіта, охорона здоров’я та соціальне забезпечення дітей з порушеннями психофізичного розвитку: проблеми та шляхи їх вирішення».

Учасниками слухань стали понад 550 осіб більш ніж із 50-ти інституцій з України та зарубіжжя, зокрема, представники міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, керівники шкіл та інтернатів, працівники навчальних закладів та центрів реабілітації інвалідів, профільних установ, громадських організацій, профспілок, науковців, експертів.

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України, представники галузевих міністерств, профільних комітетів Верховної Ради України, представники наукових кіл, лікарі, педагоги, соціальні працівники, представники громадськості тощо.

У процесі доопрацювання Рекомендацій парламентських слухань до Комітету надійшли пропозиції від народних депутатів України, наукових установ, міністерств, обласних державних адміністрацій, обласних рад, громадських організацій, лікарів, практиків, соціальних педагогів тощо.

До робочої групи з опрацювання проекту рекомендацій надійшло 117 пропозицій і поправок, з них: 111 враховано повністю, 26 – враховано по суті, 11 – враховано редакційно, 27 – враховано частково.

В своєму виступі перед голосуванням Голова Комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич наголосила: «За статистикою в Україні за останнє десятиліття чисельність дитячого населення знизилася на 19%. Кожного року на 0.5 % стає більше дітей з психофізичними порушеннями. Зараз в Україні 2% дитячого населення дітей-інвалідів. Ми маємо, кожен на своєму місці, зробити все, що від нас залежить на користь цих дітей».

За ухвалення Постанови проголосувало 239 народних депутатів України.