Привітання з Міжнародним днем інтелектуальної власності

26 квітня 2012, 12:04

                                

 

Шановні друзі!

 

Прийміть мої щирі вітання з Міжнародним днем інтелектуальної власності, який 26 квітня відзначатиме вся світова спільнота.

Поступово в наше суспільство приходить розуміння того, що саме інтелект і знання сьогодні є дійсним капіталом нації. Забезпечення надійних гарантій правовій охороні інтелектуальної власності стало невід’ємним атрибутом державності будь-якої цивілізованої країни.

Україна впевнено набуває авторитету держави з високим інтелектуальним потенціалом та сучасною державною системою правової охорони інтелектуальної власності. Ця система ефективно функціонує в Україні і є однією з визначальних складових її інноваційного розвитку та дієвим інструментом підвищення конкурентоспроможності вітчизняної економіки на основі її інтелектуального ресурсу. Сьогодні можна стверджувати, що законодавство України у сфері правової охорони інтелектуальної власності відповідає основним міжнародним стандартам. Важливим залишається подальше вдосконалення механізмів застосування законодавчих норм.

У зв’язку з цим хочу відзначити значну законодавчу та організаційно-правову роботу у сфері інтелектуальної власності, здійснену фахівцями Державної служби інтелектуальної власності за останні роки. Результати цієї діяльності були визнані впливовими міжнародними організаціями й наблизили нашу країну до входження у світову спільноту як рівноправного партнера.

Зараз у Верховній Раді представлено цілий комплект законодавчих актів, які стосуються інтелектуальної власності в напрямі гармонізації українського законодавства цієї галузі з європейським.

Тож цього урочистого дня бажаю всім, хто працює у сфері інтелектуальної власності, не зупинятися на досягнутому, створювати для наступних поколінь безцінний фонд національного інтелектуального капіталу – основу духовного й матеріального добробуту всіх разом і кожного з нас зокрема.

Міцного здоров’я вам, успіхів і натхнення для нових здобутків в ім’я нашої країни!

 

З повагою,

 

        Голова Комітету                                                                         Максим Луцький