Лілія Гриневич: Уряд готує постанову, яка може погіршити рівень оплати педагогічних працівників

21 червня 2013, 11:14

Лілія Гриневич: Уряд готує постанову, яка може погіршити рівень оплати педагогічних працівників

 

Голова Комітету Верховної ради з питань науки і освіти Лілія Гриневич вимагає від Прем’єр-міністра не допустити затвердження проекту постанови Кабінету Міністрів “Про вдосконалення умов оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери”.

Окремі нововведення, передбачені постановою, зазначає Лілія Гриневич, призведуть до суттєвого погіршення умов плати праці працівників галузі освіти. Зокрема, у разі прийняття постанови у нинішній редакції працівники галузі освіти щомісяця втрачатимуть від 294 до 903 грн.

Лілія Гриневич пропонує у новій постанові, що регулюватиме розмір заробітної плати працівників у галузі освіти, передбачити, зокрема: 20% надбавку до посадового окладу педагогічним працівникам; підвищення посадових окладів за звання; 50% надбавку до посадового окладу бібліотекарям; фіксований розмір оплат за окремі види педагогічної діяльності.

 Голова Комітету підкреслила, що припинення маніпуляцій з тарифної сіткою і прирівнювання базового тарифу до мінімальної заробітної плати сприятиме вирішенню питання оплати праці педагогічним працівникам.