158

22 грудня 2009, 14:02

Комітет з питань науки та освіти розглянув проект Закону про внесення змін до Закону України “Про вищу освіту” (щодо  питань  студентського  самоврядування) (н.д.М.Томенко, Є.Суслов, р. № 1280 від 25.12.2007р.) і рекомендує Верховній Раді України прийняти його в цілому.

 

На засіданні Комітету, яке відбулось 22 грудня о 12.00, члени Комітету підкреслили важливість та актуальність зазначеного законопроекту, адже він визначає основні засади здійснення та державного захисту права участі студентів, аспірантів у студентському самоврядуванні.

 

Зазначалось, що метою законопроекту є законодавче закріплення дієвого правового, організаційного та фінансового механізму участі студентів і аспірантів у житті вищих навчальних закладів та їхніх структурних підрозділів.

 

Відповідно до законопроекту, серед іншого, органи студентського самоврядування отримують квоту в 10% в складі Вченої ради вузу, що слугуватиме врахуванню інтересів студентства в процесі прийняття різноманітних рішень в навчальному закладі.

 

Також, пропонується процедуру відрахування та  поновлення  на  навчання осіб,  які навчаються у вищому навчальному закладі, проводити виключно за погодженням із органами студентського самоврядування.

 

На засіданні були присутні представники студентських організацій, які підтримали позицію Комітету.