187

25 березня 2010, 15:34

Всі питання, пов’язані з реформами в системі освіти, стосовно яких зараз точаться гострі дискусії в суспільстві, повинні бути вирішенні в першу чергу на законодавчому рівні.

 

Про це сказав Голова Комітету з питань науки і освіти Володимир Полохало вчора в прямому ефірі на 5 каналі на передачі Анни Безулик «Я так думаю».

 

У зв’язку з цим, Володимир Полохало поінформував, що в Верховні Раді зареєстровано  законопроект під № 5544-1 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження зовнішнього незалежного оцінювання якості освіти та встановлення відповідальності за порушення під час його проведення». Також, на цьому тижні членами Комітету з питань науки і освіти зареєстрована нова редакція Закону України «Про вищу освіту».

 

Голова Комітету підкреслив, що «в новій редакції закону про вищу освіту передбачено вирішення всіх тих проблем, які зараз виникли в сфері освіти, оскільки над розробкою проекту закону довгий час працювали представники освітніх кіл, народні депутати України, фахівці і експерти».

 

Він закликав народних депутатів України консолідуватись та ухвалити вище згадані проекти законів, і тим самим вирішити ті всі проблеми, які гостро постали на сьогоднішній момент.