Святкування 67-ої річниці Дня Перемоги

11 травня 2012, 16:26

Святкування 67-ої річниці Дня Перемоги

 

 

 

Свято радості зі сльозами на очах – саме так звучить у пісні згадка про славетний День Перемоги. І хоча вона далась нам нелегко, ми все ж вистояли в найстрашнішій із всіх воєн. Такої єдності духу, взаємопідтримки, героїзму та віри у перемогу ще не знала історія.

Аби нагадати про славетні подвиги у Великій Вітчизняній війні та привітати ветеранів із всенародним святом, 8 травня в Національному авіаційному університеті (НАУ) відбувся концерт із нагоди 67-ої річниці Дня Перемоги.

На урочистості завітали народний депутат України, Голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти і науки, радник Прем’єр-міністра України Максим Луцький, Голова Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації Іван Сидоров, ректор НАУ Микола Кулик, Голова Солом’янської районної організації ветеранів України Борис Парафейніков, ректор Державного університету інформаційно-комунікаційних технологій Володимир Кривуца, президент благодійного фонду «Солом`янка» В`ячеслав Непоп та ветерани Великої Вітчизняної війни Солом’янського району.

Воєнна музика, пісні, танці, згадки про ті страшні й водночас героїчні часи та велика вдячність за мирне та світле сьогодення – такими були головні мотиви святкового концерту.

До привітань долучився народний депутат України Максим Луцький: «Це особливий день, який ми пам`ятатимемо завжди, тому що всі ми знаємо, яку високу ціну довелось заплатити Вам, шановні ветерани, за наше мирне небо. Наш обов`язок перед Вами – зберегти священну пам`ять про славетні подвиги і передати нашим наступним поколінням відчуття патріотизму та гордості за Вашу перемогу.  Сьогодні ми дякуємо Вам,  дорогі ветерани, за безцінний подарунок – нашу свободу! Ми пишаємось величністю Вашої долі та всією душею радіємо тому, що 67-ому річницю Перемоги над німецько-фашистськими загарбниками ми святкуємо разом!»

Привітав усіх присутніх й Іван Сидоров, який наголосив на неоціненних подвигах радянського народу в Великій Вітчизняній війні та щиро подякував усім ветеранам за мир на рідній землі. З вітальним словом виступив і Голова Солом’янської районної організації ветеранів України Борис Парафейніков.

Закінчився концерт  гучними оплесками під відому на увесь світ пісню «День Перемоги».