6 травня 2016 року Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти

провів виїзне засідання в Миколаївській області,

розглянувши питання про роботу органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування

Миколаївської області щодо дотримання законодавства України про освіту

для забезпечення функціонування та якості дошкільної,

загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної, вищої освіти

 

Відповідно до статті 24 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», здійснюючи свої контрольні функції комітети Верховної Ради України зобов’язані здійснювати аналіз практики застосування державними органами, органами місцевого самоврядування, їх посадовими особами Конституції та законів України в межах предметів їх відання.

З ініціативи Голови підкомітету з питань освіти Креміня Т.Д. шостого травня 2016 року Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти провів виїзне засідання в Миколаївській області та тему: «Про роботу органів державної виконавчої влади на місцевого самоврядування Миколаївської області щодо дотримання законодавства України про освіту для забезпечення функціонування та якості дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної, вищої освіти».

Відкриваючи засідання Перший заступник Голови Комітету Співаковський О.В. наголосив, що «виїзне засідання не є чимось схожим на інспекторську перевірку. Наше головне завдання: 1) спілкуючись з освітянами Миколаївської, Херсонської областей - почути про проблеми, які необхідно вирішувати на законодавчому рівні, на рівні центральних органів виконавчої влади. Тобто, які норми чинних законів заважають реалізовувати державну політику в галузі освіти; ухвалення яких нормативно-правових актів потрібно ініціювати (або до яких потрібно внести зміни) для втілення в життя чинних норм та положень освітянських законів; 2) що потрібно змінювати в процесі реформи системи освіти України; 3) які норми та положення підготовленого до повторного першого читання проекту базового Закону України «Про освіту» потрібно переглянути в процесі підготовки законопроекту до другого читання; 4) почути від Вас, які питання регіонального рівня терміново потрібно вирішувати на рівні центральних органів державної виконавчої влади для їх практичної реалізації тощо».

У заході взяли участь народні депутати України - члени Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, працівники секретаріату Комітету, представники Міністерства освіти і науки України, ЦК Профспілки працівників освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України, працівники Миколаївської, Херсонської обласних державних адміністрацій, департаментів освіти і науки обласних адміністрацій, Миколаївської, Херсонської обласних рад, начальники відділів освіти районних державних адміністрацій, керівники, педагогічні та науково-педагогічні працівники дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних, професійно-технічних та вищих навчальних закладів Миколаївської, Херсонської областей, представники освітянської громадськості.

Після засідання Комітету народні депутати відвідали Миколаївський національний аграрний університет, Муніципальний колегіум імені В.Д. Чайки Миколаївської міської ради, провели зустрічі з керівниками вищих навчальних закладів Миколаївської та Херсонської областей, молодими вченими і представниками органів студентського самоврядування, керівниками професійно-технічних навчальних закладів.

За результатами виїзного засідання (після узагальнення пропозицій та зауважень, які були висловлені на засіданні) буде ухвально відповідне рішення Комітету.

Рішення буде розміщено на веб-сайті Комітету.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

18 липня 2024 18:05
17 липня 2024 15:15
05 липня 2024 12:30
05 липня 2024 12:00
03 липня 2024 16:00
28 червня 2024 08:00
21 червня 2024 12:29
19 червня 2024 16:37
18 червня 2024 13:47
17 червня 2024 16:00