Всеукраїнський фестиваль кращих художніх колективів України

28 травня 2016 року, у самому серці столиці України місті Києві відбувся «Всеукраїнський фестиваль кращих художніх колективів України» направлений на підтримку та заохочення дітей та молоді до творчої і просвітницької діяльності, пропагування і примноження надбань національної культури українського народу організований Українським державним центром позашкільної освіти за підтримки Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, Міністерства освіти і науки України.

У рамках фестивалю відбулася тематична пізнавально-патріотична гра «Територія дитинства». На сьогодні виховання національної гідності є вкрай важливим аспектом для майбутнього нашої країни. І саме діти та молодь, які зростають та формуються на гідних прикладах, є основою національної ідеології. Взяти участь у фестивалі прибули 104 художніх колективи позашкільних навчальних закладів України з 24-ох областей України.

Окрім спеціально підготовлених захоплюючих творчих майданчиків учасники отримали змогу побувати у місці де зароджується та формується європейське майбутнє нашої держави, у Верховній Раді України. Саме у сесійній залі розпочалося урочисте відкриття заходу.

Народний депутат України ІІ і ІІІ скликань, головний консультант секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Красняков Євген Васильович оголосив привітання Голови Верховної Ради України, в якому зокрема, зазначено, «українська земля квітує талантами, а це свідчить про те, що не відвернулись люди від життєдайного народного мистецтва, і тому, ніколи не перерветься духовний зв’язок поколінь.

Впевнений, що цього дня Ваші серця особливо переповнені радістю й безмежною любов’ю до України такої багатої талановитими дітьми та молоддю. Адже саме мистецтво робить людину всебічно розвиненою, морально і соціально зрілою, творчою особистістю. Через народні традиції у юних душах відроджується духовність та національна самосвідомість, виховуються справжні громадяни нашої Батьківщини.

Наша держава докладає значних зусиль для створення всіх можливостей, щоб кожен із Вас зміг розкрити свої здібності, таланти, знайти власну стежину у своєму житті. На сьогодні, саме такі можливості створені у позашкільних навчальних закладах, які щоденно чекають на Вас.

Завдяки інтелекту, досвіду, майстерності педагогів-позашкільників, які щодня зігрівають дитячі душі теплом своїх сердець, огортають лагідним і мудрим крилом від життєвих незгод, готуючи до відповідальних вчинків та високих злетів, відбувається становлення творчої дитячої особистості. Справа, якою Ви займаєтесь, має велике значення для розбудови нашої держави.

Велика подяка педагогам за бездоганне виконання відповідальної місії – навчання та виховання молоді, від якої залежить завтрашній день та майбутнє України.

Впевнений, що саме Ви є тією рушійною силою, яка рухає нашу країну вперед».

З вітальним словом до учасників Всеукраїнського фестивалю кращих художній колективів України звернулись: Бут Світлана Володимирівна, головний спеціаліст відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини Міністерства освіти і науки України; Биковська Олена Володимирівна, ректор Інституту екології економіки і права, Президент міжнародної асоціації позашкільної освіти; Шкура Геннадій Анатолійович, директор Українського державного центру позашкільної освіти.

Після привітань юні дарування ознайомилися з історією започаткування законодавчого органу нашої держави, адже нині, як ніколи, потрібні нові підходи і нові шляхи до виховання патріотизму, як почуття і як базової якості особистості. І сьогодні позашкільні навчальні заклади виконують надзвичайно велику роботу для реалізації цих завдань. Сьогодні наші діти стають безпосередніми учасниками процесів, які мають надзвичайно велике значення для подальшого визначення долі нашої країни. Захоплені від побаченого та почутого учасники фестивалю вирушили до Маріїнського парку де на них очікувала справжня «Територія дитинства та щастя». На п’яти спеціально облаштованих майданчиках кожна з команд взяла участь у майстер-класах з вокального, танцювального, образотворчого, спортивного мистецтв, де діти розвивали свої таланти та навички комунікації, розучували танці, переспівували українські пісні, а на великій карті України відмічали місця знаходження рідних міст та сіл, малювали різнокольоровими фарбами, навчалися діяти командно та вдосконалювати свої здібності. Фінальним акордом цієї частини фестивалю стала патріотична акція на площі перед Верховною Радою України, під час якого усі діти та педагоги виконали щойно створену та ґрунтовно підготовлену танцювальну композицію. Патріотична гра дала можливість відчути себе у країні «Дитинства».

Далі учасники вирушили на концерт та церемонію нагородження кращих художніх колективів України, що відбулися на сцені під веселкою Арки дружби народів. Захоплююча та прониклива композиція у виконанні «Народного художнього колективу» спортивно-танцювального ансамблю «Пульс» стала справжньою «зіркою» концерту. В перервах між яскравими художніми номерами відбулась урочиста Церемонія нагородження кращих дитячих художніх колективів, яким у 2015 році було присвоєно звання «Зразковий художній колектив» і «Народний художній колектив» та відзначення подяками Українського державного центру позашкільної освіти та Міністерства освіти і науки України учасників.

І особливу нагороду «Зірку території дитинства» отримали унікальні колективи та учасники, нашої країни і ними стали спортивно-танцювальний ансамбль «Пульс» (м. Київ), Єлизавета Чорна – володарка титулу «Надія України» та Вероніка Верем’юк – чемпіонка України з шахів.

У фіналі заходу учасниками було виконано загальне танцювальне дійство із показом на екрані загального збору учасників проекту на центральній площі біля Верховної Ради України, яке зі сцени було підхоплено усіма глядачами.

Всеукраїнський фестиваль кращих дитячих художніх колективів України створив щасливі миттєвості та зібрав близько 3000 юних громадян України, які стали свідками його яскравих подій.

Без перебільшення можна констатувати, що реалізація творчих здібностей дітей та учнівської молоді, взаємне спілкування, визнання успіхів і досягнень вихованців позашкільних навчальних закладів мають величезне значення для виховання патріотизму та визначення активної громадянської позиції юних українців.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

17 липня 2024 15:15
05 липня 2024 12:30
05 липня 2024 12:00
03 липня 2024 16:00
28 червня 2024 08:00
21 червня 2024 12:29
19 червня 2024 16:37
18 червня 2024 13:47
17 червня 2024 16:00
06 червня 2024 14:30