16 березня 2016 року відбулося засідання

Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти

На засіданні були присутні: Гриневич Л.М. – голова Комітету з питань науки і освіти, члени Комітету: Співаковський О.В., Кириленко І.Г., Скрипник О.О., Кремінь Т.Д., Литвин В.М., Поплавський М.М.; працівники секретаріату Комітету: завідувач секретаріату Комітету Чижевський Б.Г., заступники завідувача секретаріату Комітету: Козієвська О.І., Семенюк С.В., головні  консультанти: Гарбуза С.А., Красняков Є.В., Луцька А.В., Нестеренко Л.С., а також запрошені: Марченко Олександр Олександрович – народний депутат України, Загородній Анатолій Глібович - віце-президент Національної академії наук України, Квіт Сергій Миронович – Міністр освіти і науки України, Стріха Максим Віталійович - заступник Міністра освіти і науки України, Хобзей Павло Кузьмович - заступник Міністра освіти і науки України, Луговий Володимир Іларіонович - перший віце-президент Національної академії педагогічних наук України, представники Національної академії наук України, Українського центру оцінювання якості освіти, Міністерства культури України,  Всеукраїнської асоціації працівників професійно-технічної освіти, директори коледжів, технікумів, професійних училищ, управлінь та центрів професійної освіти,  представники від Студентської ради м. Києва та журналісти газети «Освіта України».

Під час засідання Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти були порушені питання щодо діяльності Державного підприємства «Інфоресурс», забезпечення доступу до Єдиної державної електронної бази з питань освіти, виготовлення і вартість документів про освіту та студентських квитків. Слухали інформацію Міністра освіти і науки України Квіта С.М. та Першого заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Співаковського О.В. Під час обговорення Голова Комітету Гриневич Л.М. рекомендувала народним депутатам України, членам Комітету Співаковському О.В. та Скрипнику О.О. виробити спільні рекомендації Міністерству освіти і науки України щодо вищезазначеного питання.

 На засіданні Комітету слухали інформацію заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Кириленка І.Г. щодо проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про авторське право і суміжні права» щодо використання об’єктів авторського права в пародіях, попурі та карикатурах» (р. № 3586) та ухвалили рекомендувати Верховній Раді України даний проект Закону України за результатами розгляду в першому читанні з урахуванням пропозицій Комітету з питань науки і освіти прийняти за основу та в цілому та визначили співдоповідачем на сесії Верховної Ради України із зазначеного  законопроекту  Голову  Комітету  з  питань  науки  і  освіти  Гриневич Л.М.

Слухали інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. про проект Закону України про внесення змін до статті 11 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» (щодо проходження студентами вищих медичних, фармацевтичних навчальних закладів військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу медичної служби в обов’язковому порядку) (реєстр. № 2210а від 01.07.2015р., н.д.О.Богомолець, Л.Гриневич, О.Корчинська, О.Ляшко, С.Пашинський). Ухвалили рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про внесення змін до статті 11 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу» прийняти за основу та направити цей висновок Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони.

Слухали інформацію Першого заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Співаковського О.В. про проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про культуру» (щодо просвітництва) (реєстр. № 2857 від 15.05.2015р., н.д. Ю.Мірошниченко). Під час обговорення члени Комітету ухвалили рекомендувати Верховній Раді України повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання та направити цей висновок Комітету Верховної Ради України з  питань культури і духовності.

Слухали Кириленка І.Г. щодо внесення змін до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність». Комітет ухвалив дану інформацію взяти до відома та доручити підкомітету з питань науки, інноваційної діяльності та інтелектуальної власності (народний депутат України Кириленко І.Г.) опрацювати пропозиції Міністерства освіти і науки України, Національної академії наук України до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» з врахуванням висловлених пропозицій народних депутатів України – членів Комітету, зауважень Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України та підготувати узагальнені законодавчі пропозиції для їх подання до Верховної Ради України. Контроль за реалізацією цього рішення покласти на Голову Комітету Гриневич Л.М.

Також було розглянуто звернення Комітету до Кабінету Міністрів України, Дніпропетровської обласної державної адміністрації щодо забезпечення подальшого функціонування комунального закладу освіти «Дніпропетровський обласний медичний ліцей-інтернат «Дніпро». Ухвалили звернутися до Кабінету Міністрів України, Дніпропетровської обласної державної адміністрації, Дніпропетровської обласної ради, Фонду державного майна України з проханням невідкладного розгляду зазначеного питання та ухвалення відповідних рішень, спрямованих на збереження навчального закладу, забезпечення конституційних прав громадян на освіту. Контроль за виконанням рішення покласти на підкомітет з питань освіти (Кремінь Т.Д.).

Відео засідання доступне для перегляду за посиланням: http://pedpresa.ua/152422-online-17.html

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

18 липня 2024 18:05
17 липня 2024 15:15
05 липня 2024 12:30
05 липня 2024 12:00
03 липня 2024 16:00
28 червня 2024 08:00
21 червня 2024 12:29
19 червня 2024 16:37
18 червня 2024 13:47
17 червня 2024 16:00