Навчальний візит Голови Комітету Лілії Гриневич  до Німеччини

в рамках проекту USAID «Справедливе правосуддя»

 

4-6 квітня 2016 року в рамках проекту USAID «Справедливе правосуддя», який надає експертну підтримку процесу реформування правничої освіти в Україні, Голова Комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич здійснила навчальний візит до Німеччини з метою вивчення досвіду у сфері юридичної освіти.

 

Метою навчального візиту було вивчення німецького досвіду у сфері юридичної освіти задля приведення змісту правничої освіти в Україні у відповідність до європейських вимог. Члени делегації зустрілися з професором кафедри міжнародного та європейського кримінального права  Мартіном Бьозе, деканом з навчальної роботи факультету правознавства та державознавства Рейнського університету ім. Фрідріха Вільгельма. За словами професора, основним моментом навчання є підготовка студентів до вирішення практичних правових випадків. Лілія Гриневич відзначила важливість обговорення з професором концепції «єдиного юриста» та передумов доступу до юридичної професії, забезпечення якості освіти студентів-юристів, автономії та самоврядування юридичних факультетів та академічної свободи професорів. Обговорення тривало також навколо співпраці та координації діяльності між юридичними факультетами в Німеччині, значення приватних юридичних ВНЗ та їх співпраці з університетами, співробітництва з іншими юридичними факультетами в Європі, а також можливостей вдосконалення юридичної освіти шляхом співпраці з громадськістю та сферою політики.

 

Візит до офісу Німецького Фонду міжнародного правового співробітництва (ІРЦ) передбачав фахове спілкування про значення, завдання та організацію юридичних підготовчих курсів (репетиторства) в Німеччині, відбір кандидатів та призначення на посаду судді, оцінювання професійної діяльності суддів та їх кар’єрне зростання. В Земельному екзаменаційному відомстві у сфері юстиції члени делегації дізналися про роль Міністерства юстиції землі Північний Рейн-Вестфалія у сфері юридичної освіти, завдання та структуру Земельного екзаменаційного відомства у сфері юстиції, порядок проведення першого та другого державного юридичного іспиту та про правовий захист проти рішень  щодо результатів іспитів. Делегація також зустрілася з керівниками навчальних програм з господарського права, аудиту, податків, права та фінансів у Технічному вузі м. Кельн і з Віце-президентом Вищого суду землі в м. Кельн.


Детальніше про проект USAID «Справедливе правосуддя»  можна дізнатися за посиланням: http://www.fair.org.ua/index.php/index/text/about.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

18 липня 2024 18:05
17 липня 2024 15:15
05 липня 2024 12:30
05 липня 2024 12:00
03 липня 2024 16:00
28 червня 2024 08:00
21 червня 2024 12:29
19 червня 2024 16:37
18 червня 2024 13:47
17 червня 2024 16:00