«Надзвичайно важливими є нові освітні можливості для формування управлінської державної еліти. Еліти, яка здатна нестандартно мислити, яка здатна розуміти і втілювати реформи» - Голова Комітету Лілія Гриневич

05 лютого 2015 року за ініціативи Голови Комітету з питань науки і освіти Лілії Гриневич у Верховній раді України  відбулася презентація проекту створення школи для виховання молодих професіоналів у сфері політики та дипломатії нової формації - Civil and Political School (CAPS).

На початку заходу Голова Комітету зазначила: «Сьогодні ми всі відчуваємо брак в країні управлінських кадрів. Надзвичайно важливими є нові освітні можливості для формування  управлінської державної еліти. Еліти, яка здатна нестандартно мислити, яка здатна розуміти і втілювати реформи. Таку еліту необхідно готувати. І в цьому нам готові допомогти наші друзі, грузинські колеги-реформатори, які пройшли надзвичайно тернистий і складний шлях реформ у своїй країні, а сьогодні самовіддано працюють в Україні».

Лілія Гриневич представила освітній проект Civil and Political School (CAPS) та його засновницю,  екс-міністр освіти і науки Грузії Хатію Деканоїдзе.

Civil and Political School (CAPS) – це школа нових управлінців, у якій будуть читати лекції провідні реформатори Грузії та Європи.

Голова Комітету висловила сподівання, що CAPS допоможе народним депутатам, помічникам народних депутатів, громадським діячам, лідерам у різних сферах здобути нові компетентності, що дозволять більш якісно виконувати свою роботу.     

Вже з лютого 2015 року, в рамках проекту Civil and Political School, політичні діячі Грузії, які перетворювали свою країну в європейську державу, будуть передавати досвід молодим українцям.

Засновники та лектори школи вірять у міжнародну співпрацю на шляху отримання освіти молодими кадрами для державної, юридичної, дипломатичної та інших видів роботи для розвитку Української Держави

Для досягнення цієї мети об'єднанням грузинських політиків і дипломатів створено лекторій CAPS для студентів та молодих спеціалістів, де стане можливим перейняти досвід Грузії та Європи.

Крім того, під час розмови виникла ідея щодо циклу лекцій спеціально для народних депутатів України, які зацікавлені в обміні досвідом щодо успішного реформування країни з грузинськими та європейськими політиками.       

Засновниця освітнього проекту – Хатія Деканоїдзевпевнена у перспективі грузинсько - української співпраці в процесі виховання нового покоління дипломатів і політиків, а також у необхідності поділитися досвідом боротьби з корупцією та подолання труднощів, з якими зіткнулися українці: «Я вірю, що, об'єднавши зусилля, ми зможемо змінити ту систему, яка так не подобається українцям. Тим більше, що потенціал і ресурси країни навіть більші, ніж у Грузії. Ми вважаємо, що ключовим рішенням у процесі євроінтеграції стане саме обмін досвідом та робота з молодим поколінням».

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

18 липня 2024 18:05
17 липня 2024 15:15
05 липня 2024 12:30
05 липня 2024 12:00
03 липня 2024 16:00
28 червня 2024 08:00
21 червня 2024 12:29
19 червня 2024 16:37
18 червня 2024 13:47
17 червня 2024 16:00