28 квітня 2015 року в м. Києві Українським державним центром позашкільної освіти спільно з Національним педагогічним університетом  ім. М.П. Драгоманова (кафедра позашкільної освіти) проведено Всеукраїнський семінар-практикум для методистів позашкільних навчальних закладів України на тему: «Якісне методичне забезпечення навчально-виховного процесу у позашкільному закладі».

У роботі семінару брали участь методисти позашкільних навчальних закладів України науково-технічного та художньо-естетичного напрямів, представники Міністерства освіти і науки України, науковці, практики позашкільної освіти, представники вищих навчальних закладів, громадськості, засобів масової інформації, зокрема представники тижневика «Освіта», журналу «Рідна школа», газети «Позашкілля».

Під час пленарного засідання з вітальним словом до учасників заходу звернувся ректор Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, академік Національної академії педагогічних наук України, доктор філософських наук, професор Андрущенко В.П., головний консультант секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, кандидат наук з державного управління Красняков Є.В., начальник відділу позашкільної, виховної роботи та захисту права дитини департаменту професійно-технічної освіти Міністерства освіти і науки України Середницька А.Д., директор Українського державного центру позашкільної освіти Шкура Г.А.

З доповідями на семінарі практикумі виступили: Биковська О.В. – ректор Інституту екології, економіки і права, завідувач кафедри позашкільної освіти Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова, доктор педагогічних наук, професор («Яким має бути методичне забезпечення позашкільної освіти?»); Коноваленко О.С. – головний редактор тижневика «Освіта» («Поширення інноваційних форм роботи з дітьми у позашкільних навчальних закладах України засобами галузевої періодики. З досвіду роботи тижневика «Освіта»); Лапот-Джєрва Кінга – професор Інституту дошкільної та загальношкільної педагогіки Педагогічного університету в Кракові, доктор наук (Республіка Польща) («Методичне забезпечення навчального процесу в освітніх закладах Польщі»).

Під час обговорення тематики семінару його учасники особливу увагу приділили питанням підвищення якості методичного забезпечення позашкільної освіти, визначення основних вимог до підготовки навчальних видань з позашкільної освіти науково-технічного та художньо-естетичного напрямів, поліпшення співпраці між навчально-виховними закладами, а також обмінялись досвідом у сфері методичної роботи.

Виступаючі на семінарі висловили побажання щодо необхідності збереження у майбутньої Законі України «Про освіту» статусу позашкільної освіти як самостійної складової в структурі національної освіти.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

18 липня 2024 18:05
17 липня 2024 15:15
05 липня 2024 12:30
05 липня 2024 12:00
03 липня 2024 16:00
28 червня 2024 08:00
21 червня 2024 12:29
19 червня 2024 16:37
18 червня 2024 13:47
17 червня 2024 16:00