Сподіваюся, що освіта і наука знайдуть своє належне місце в коаліційній угоді – Лілія Гриневич

 

12 листопада в Києві відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Європейська інтеграція вищої освіти України в контексті Болонського процесу».

Організаторами конференції виступили: Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти; Міністерство освіти і науки України; Національна академія педагогічних наук України; Інститут вищої освіти НАПН України; Київський національний університет імені Тараса Шевченка; Національний авіаційний університет; Спілка ректорів вищих навчальних закладів України; Національний Еразмус+ офіс в Україні; Британська Рада в Україні; Альянс USETI.

Голова Комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич у своєму виступі перед учасниками Конференції зазначила: «Прийняття Закону «Про вищу освіту» це одна з перших системних реформ, прийнятих Верховною Радою VII скликання, яка реально наближає нас до інтеграції в Європу».

«Але на цьому шляху запровадження Закону, у нас дуже багато перешкод. І найголовніша перешкода, яка є перед нами, - це ми самі. Консервативність наших академічних середовищ, не готовність до самостійних кроків. Тому, нам сьогодні необхідно надзвичайно предметно обговорити кожний крок, який ми маємо зробити по впровадженню Закону «Про вищу освіту» - наголосила голова Комітету.   

«Представлена сьогодні Стратегії реформування вищої освіти в Україні до 2020 року – це важливий документ, за який ми щиро вдячні. Бо цей документ провів аудит проблем вищої освіти і показав, чи вирішуються ці проблеми Законом «Про вищу освіту». Цей документ дає нам горизонт і погляд в майбутнє щодо розвитку вищої освіти. Але цей документ, також, демонструє, який величезний обсяг робіт сьогодні ми маємо зробити на цьому шляху безпосереднього запровадження Закону «Про вищу освіту».

          «Ми вступаємо з вами в складний, але прекрасний, час можливих змін і перетворень. Ми забезпечуємо цивілізаційний стрибок країни. Я сподіваюся, що в і коаліційній угоді, яка сьогодні обговорюється, освіта, зокрема, вища освіта та наука знайдуть своє належне місце» - підкреслила голова парламентського Комітету.

На Конференції обговорювалися питання щодо стратегічних орієнтирів розвитку вищої освіти, імплементації нового Закону України «Про вищу освіту», автономії та відповідальності університетів, забезпечення якості вищої освіти.

Участь у Конференції взяли європейські експерти, члени Національної команди експертів з реформування вищої освіти, представники понад ВНЗ України. Участь європейських експертів здійснюється за підтримки Британської Ради в Україні.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

18 липня 2024 18:05
17 липня 2024 15:15
05 липня 2024 12:30
05 липня 2024 12:00
03 липня 2024 16:00
28 червня 2024 08:00
21 червня 2024 12:29
19 червня 2024 16:37
18 червня 2024 13:47
17 червня 2024 16:00