12 червня 2014 року на базі Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова розпочав свою роботу Міжнародний освітній конгрес

 

Організаторами заходу виступили Міністерство освіти і науки України, Національна академія педагогічних наук України, Національний університет імені М.П. Драгоманова, Національний центр «Мала академія наук України», Інститут екології економіки і права, Державний фонд фундаментальних досліджень, Європейська асоціація організацій позашкільної освіти дітей та молоді, Міжнародна асоціація екологів університетів.

Метою конгресу є обговорення стратегічних питань розвитку освіти і науки, розширення міжнародного партнерства.

Для участі в роботі конгресу прибули понад 300 учасників, у тому числі представники наукових кіл, педагоги та практики, представники освітянських громадських організацій України, Білорусії, Болгарії, Грузії, Латвії, Литви, Молдови, Німеччини, Польщі, Росії, Словаччини, США, Угорщини, Франції, Чехії та інших країн.

У програмі конгресу проведення ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції «наукова еліта у розвитку держав», VI Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених «Соціально-економічний розвиток держав: досвід і перспективи», засідання Міжнародної асоціації екологів університетів.

Під час відкриття заходу головний консультант секретаріату Комітету з питань науки і освіти Красняков Євген Васильович оголосив вітання Голова Комітету Гриневич Лілії Михайлівни де, зокрема, відзначено:

«Стан освіти в сучасному світі складний і суперечливий. З одного боку, освіта в XXI столітті стала однією з найважливіших сфер людської діяльності; величезні досягнення в цій галузі лягли в основу грандіозних соціальних і науково-технологічних перетворень. З іншого боку, розширення сфери освіти та зміна її статусу супроводжуються загостреннями проблем, які свідчать про кризу освіти. І, нарешті, в останні десятиліття у процесі пошуків шляхів подолання кризи освіти відбуваються радикальні зміни у галузі освіти та формування нової освітньої системи.

Місце освіти в житті суспільства багато в чому визначається тією роллю, яку відіграють у суспільному розвитку знання людей, їх досвід, вміння, навички, можливості розвитку професійних і особистісних якостей. Ця роль стала зростати у ХХІ столітті, принципово змінившись в останні десятиліття. Інформаційна революція та формування нового типу суспільного устрою (інформаційного суспільства) висувають інформацію і знання на передній план соціального та економічного розвитку. Зміни у сфері освіти нерозривно пов'язані з процесами, що відбуваються в соціально-політичному та економічному житті світового співтовариства.

Нині в Україні на часі робота над новим проєвропейським Законом про освіту. Українці мають бути конкурентоспроможними у світі. Сьогодні для цього є всі умови: запит на  зміни у державі та підґрунтя для розвитку української системи освіти.

Важливою рисою розвитку освіти є її глобальність. Ця риса відбиває наявність інтеграційних процесів у сучасному світі, інтенсивних взаємодій між державами в різних сферах суспільного життя. Освіта з категорії національних пріоритетів високо розвинених країн переходить у категорію світових пріоритетів. Сподіваємося, що саме з цих позицій ви спробуєте проаналізувати основні тенденції розвитку сучасної освіти.

Сьогоднішня зустрічунікальна можливість для викладачів, науковців з різних країн, які працюють у сфері освіти, зібратися разом і обмінятися досвідом, передовими науковими досягненнями, визначити нові напрями міжнародного співробітництва та професійного партнерства.

Щиро бажаю учасникам Міжнародного освітнього конгресу творчих успіхів та вагомих здобутків у розвитку системи освіти як України, так і міжнародного співтовариства».

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

18 липня 2024 18:05
17 липня 2024 15:15
05 липня 2024 12:30
05 липня 2024 12:00
03 липня 2024 16:00
28 червня 2024 08:00
21 червня 2024 12:29
19 червня 2024 16:37
18 червня 2024 13:47
17 червня 2024 16:00