Позашкільна освіта - важлива складова системи безперервної освіти України

 

 

17-19 грудня 2014 року на базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді проведено Перший Всеукраїнський форум молодих педагогів позашкільних навчальних закладів.

Ініціаторами заходу виступили Міністерство освіти і науки України, Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді, Всеукраїнська асоціація педагогів-позашкільників «Фактор».                                                                                                                   

Організатори заходу поставили за мету розглянути на форумі питання розробки та впровадження технологій побудови індивідуальної траєкторії професійного розвитку молодих педагогів, створення простору для конструктивного спілкування та обміну досвідом, формування лідерських якостей педагогів позашкільних навчальних закладів, удосконалення системи наставництва, підняття престижності праці педагога позашкільного навчального закладу.

За дорученням Голови Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. головний консультант секретаріату Комітету Красняков Є.В. оголосив вітальне слово такого змісту:   

 

«Учасникам, організаторам, гостям

Всеукраїнського форуму молодих педагогів

позашкільних навчальних закладів

 

Шановні колеги!

Від імені Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, і від себе особисто, щиро вітаємо Вас з відкриттям Всеукраїнського форуму молодих педагогів позашкільних навчальних закладів України.  

Позашкільний заклад є унікальним освітнім простором, в рамках якого, з одного боку, завершується виконання суспільством його обов'язкової функції з формування соціальноадаптованої особистості, з іншого боку, реально відбувається трансформація домінуючої освітньої парадигми з переважною трансляцією системи стереотипних компетенцій на створення умов для формування творчих особистісних компетенцій.                                                             

Саме тому ми розуміємо, що питання позашкільної освітице питання нашого підростаючого покоління, а значить і майбутнього нашої держави, майбутнього кожного з нас.                                                                                                

Сьогодні тут зібрались молоді педагоги системи позашкільної освіти зі всієї України. І від Вас, Вашої творчого та відповідального ставлення до роботи залежить майбутнє позашкільної освіти.

Для досягнення цієї  мети треба виконати багато умов і завдань. Але ми усвідомлюємо і сподіваємось, що спільно, в співпраці позашкільних навчальних закладів з представниками законодавчої і виконавчої влади, науковцями, педагогами-практиками ми вирішімо ці завдання.

Бажаємо Вам творчого натхнення в подальшому розвитку системи позашкілля, збереження кращих традицій, впровадження новітніх технологій в навчально-виховний процес, виховання гідної зміни.

Міцного здоров’я, сил, плекання творчих особистостей, держаної підтримки у цій важливій справі.

 

З повагою,

Голова Комітету                                                                  Гриневич Л.М.

(17 грудня 2014 року)»                                                                                   

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

18 липня 2024 18:05
17 липня 2024 15:15
05 липня 2024 12:30
05 липня 2024 12:00
03 липня 2024 16:00
28 червня 2024 08:00
21 червня 2024 12:29
19 червня 2024 16:37
18 червня 2024 13:47
17 червня 2024 16:00