Голові Верховної Ради України

ЛИТВИНУ В.М.

 

Шановний Володимире Михайловичу!

 

           Звернутися до Вас змушує  та обставина, що на погоджувальній раді 29 червня 2010 року  Вами  було дане доручення  Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти в найближчий час розглянути  Проект Постанови  Верховної Ради України про Рекомендації парламентських слухань від 09.06.2010 р. на тему: «Запровадження 12-річної  загальної середньої освіти в Україні: проблеми та шляхи їх подолання» і  проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань загальної та дошкільної освіти (щодо організації навчально-виховного процесу), реєстр. № 6518 від 14.06.2010р., внесеного народними депутатами України Мартинюком А.І., Зарубінським О.О., Луцьким М.Г та Самойлик К.С.

            Зазначені документи були включенні до порядку денного  засідання Комітету, яке було призначено на 17-ту годину дня 30 червня 2010 року. Засідання мало відбутися  у приміщенні кінозалу за адресою  вул. Банкова 6-8, де з 15 години пополудні проходили комітетські слухання «Стан та проблеми реалізації  Закону України «Про наукову і науково-технічну  діяльність» та шляхи його вдосконалення». Про час і місце засідання Комітету було повідомлено письмово усіх без виключення членів Комітету ще 24 червня 2010 року.

           Вас було проінформовано, що  так званий розгляд  законопроекту № 6518 здійснений  16 червня 2010 року групою народних депутатів: Луцьким М.Г., Самойлик К.С., Зубцем М.В. і Личуком В.І. не можна вважати легітимним, оскільки  не було передбаченого процедурою завчасного повідомлення про розгляд цього питання інших членів Комітету, в тому числі й мене, як його Голови; не було кворуму (на засіданні повинно бути шість членів комітету із десяти); були відсутні  висновки Головного науково-експертного управління та  експертні висновки відповідних міністерств і комітетів, визначених для розгляду цього питання;  не було зроблено  фінансово-економічного обґрунтування представленого законопроекту. І просив відкликати подання підписане Луцьким М.Г. Також я інформував Вас про те, що 18 червня 2010 року «подання», а по-суті фальшивку за чиєюсь вказівкою було розмножено і роздано народним депутатам, які були введені в оману відносно готовності до розгляду  Верховною Радою України проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань загальної та дошкільної освіти (щодо організації навчально-виховного процесу) реєстр. № 6518  (листи додаються).

           Комітет Верховної Ради України з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України  також вважає, що законопроект (реєстр. № 6518) на час проведення «засідання» комітету не було підготовлено для розгляду відповідно до вимог Регламенту Верховної Ради України ( лист №04-32/6-862 від 25.06.2010 р. додається).

           Не дивлячись на це, народний депутат України, перший заступник Голови Комітету Луцький М.Г. 30 червня 2010 року на пленарному засіданні Верховної Ради зробив заяву, у якій в черговий раз звинуватив мене в блокуванні розгляду законопроекту № 6518, в нібито встановлення мною порядку голосування  шляхом опитування по телефону, чого в практиці роботи Комітету ніколи не було і в принципі не могло бути, що підтверджують члени Комітету Давимука С.А., Оробець Л.Ю., Доній О.С.  (заява Луцького М.Г. додається,  витяг із стенограми).

           Проте цього ж дня, 30 червня 2010 року, автори законопроекту Луцький М.Г., Зубець М.В., Личук В.І. на засідання Комітету не прийшли, хоча останній і був присутнім у приміщенні на Банковій, чим свідомо зірвали виконання Вашого доручення щодо розгляду проекту Постанови  Верховної Ради України про Рекомендації парламентських слухань від 09.06.2010 р. на тему: «Запровадження 12-річної  загальної середньої освіти в Україні: проблеми та шляхи їх подолання» і  проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань загальної та дошкільної освіти (щодо організації навчально-виховного процесу), реєстр. № 6518. Такі дії народних депутатів свідчать не про бажання виважено підійти до розгляду питання 12-річної освіти і запровадження вже з цього навчального року (через два місяці?) 11-річнорго терміну навчання у загальноосвітній середній школі, яке не скрізь і не всіма підтримується  так одностайно, як того хочеться М.Луцькому, а про намагання звинуватити мене в бездіяльності і за будь-що  дискредитувати як Голову Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти.

            Виходячи із вище викладеного прошу Вас, шановний Володимире Михайловичу, дати доручення керівникові фракції Партії регіонів розглянути питання участі членів фракції, народних депутатів України Луцького М.Г., Зубця М.В. та Личука В.І. а також Жванії Д.В. у роботі Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти ( довідка про участь народних депутатів в роботі Комітету за період  6-ї сесії додається) та не розглядати на сьогоднішньому засіданні Верховної Ради України проекти рекомендацій парламентських слухань на тему «Запровадження 12-річної  загальної середньої освіти в Україні: проблеми та шляхи їх подолання» та Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань загальної та дошкільної освіти (щодо організації навчально-виховного процесу) (реєстр. № 6518 від 14.06.2010р., внесеного народними депутатами України Мартинюком А.І., Зарубінським О.О., Луцьким М.Г та Самойлик К.С.)

 

          Додаток: на 13-ти арк.

 

З повагою

Голова Комітету                                             Полохало В.І.

          Члени Комітету                                               Давимука С.А.,   

                                                                                      Оробець Л.Ю.,

                                                                                       Доній О.С.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

18 липня 2024 18:05
17 липня 2024 15:15
05 липня 2024 12:30
05 липня 2024 12:00
03 липня 2024 16:00
28 червня 2024 08:00
21 червня 2024 12:29
19 червня 2024 16:37
18 червня 2024 13:47
17 червня 2024 16:00