Науковці, експерти, працівники освітянської галузі обговорили основні засади формування і підтримки наукової еліти, стратегічні напрями та особливості соціально-економічного розвитку держав в умовах глобалізації

 

27-28 жовтня 2010 року на базі Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова проведено Міжнародну науково- практичну конференцію «Наукова еліта як соціально-економічний фактор розвитку держав в умовах глобалізації».

Організаторами конференції виступили Міністерство освіти і науки України, Національний педагогічний університет імені М. П. Драгоманова, Інститут екології, економіки і права, Національній центр «Мала академія наук України».

У конференції взяли участь відомі вчені України, Польщі, Росії, Словаччини, Чехії.

Від секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти участь у конференції взяв участь головний консультант секретаріату Комітету Красняков Є. В.

Він оголосив привітання організаторам, учасникам та гостям конференції від народного депутата України, секретаря Комітету Самойлик К. С., де зокрема зазначено: «Від імені народних депутатів України – членів Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти і від себе особисто щиро вітаю з відкриттям цього поважного професійного форуму.

Реалії сучасного розвитку переконливо доводять, що економічний і цивілізаційний поступ суспільства вирішальним чином залежить від рівня розвитку науки і освіти, реального впливу на ці сфери професійної, інтелектуальної еліти – наукової інтелігенції. Адже  саме стан науки і освіти представляє соціально-культурне обличчя нації, унаочнює інтелектуальну потужність держави, красномовно свідчить про її розвиток.

Завдячуючи самовідданій, наполегливій і послідовній праці науковців, педагогів, попри всі труднощі досягнуто вагомих успіхів у модернізації вітчизняної освіти незалежної України.

Сьогодення і майбутнє нашої Батьківщини визначає подальший інноваційний розвиток освіти і науки, якість підготовки нових поколінь фахівців, утвердження нашої держави на світовому ринку високих технологій.

Комітет Верховна Рада України з питань науки і освіти у своїй діяльності виходить з пріоритетності проблем галузей науки і освіти. Вживає законодавчі заходи на удосконалення освітнього процесу відносно до європейських стандартів, сучасних вимог держави, суспільства, особистості, ініціює вдосконалення законодавства щодо розвитку вітчизняної науки.

Впевнені, що Ваша конференція відзначиться не лише як захід щодо збагачення знаннями, обміну досвідом, науковими доробками, але й запропонує практичні кроки подальшого сталого розвитку реформування галузей науки і освіти.

Бажаємо успішної і плідної роботи, енергії та ініціативи, нових здобутків  на благо людям, на користь наших держав».

Красняков Є. В. виступив перед учасниками конференції з доповіддю на тему: «Державна політика в галузі освіти України та її законодавче забезпечення».

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

05 травня 2024 05:00
02 травня 2024 11:00
25 квітня 2024 15:50
23 квітня 2024 15:43
19 квітня 2024 19:00
11 квітня 2024 14:00
02 квітня 2024 14:00
27 березня 2024 15:00
26 березня 2024 14:00
20 березня 2024 18:12