Перше засідання науково-методологічного

 семінару  з освітнього права.

 

25 червня у приміщенні Київського національного університету ім. Тараса Шевченка відбулось перше засідання міжвузівського науково-методологічного семінару з освітнього права.

Семінар розпочато за ініціативою Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України..

Мета та завдання семінару: підвищення конкурентоспроможності Національної системи освіти України шляхом формування сучасної системи освітнього права, її подальшої гармонізації з європейським правом,  залучення до цих проблем широкої громадськості, формування узгодженої системи національній інтересів в сфері освіти та розвитку наукових досліджень у цій сфері.

Роботу семінару розпочато за рекомендаціями слухань у Комітеті Верховної Ради України з науки і освіти щодо законопроектів про вищу освіту. Співорганізаторами семінару є Комітет та Спілка ректорів вищих навчальних закладів України. Організаційне забезпечення семінару взяла на себе Програма сприяння зовнішньому тестуванню в Україні.

На першому засіданні розглянуто питання «Програмні документи стратегії розвитку освіти в Україні (1992-2012). Засади, цілі, реалізація». З доповіддю виступив професор НТТУ «КПІ», доктор економічних наук Ігор Жиляєв. Презентація до виступу за посиланням.

В дискусії учасники прийшли до висновку, що в Україні досі не розроблено цілісної системи щодо стратегічних завдань розвитку Національної системи освіти, а також є проблеми із плануванням розвитку освіти на середньострокову та короткострокову перспективу.

Таке становище ускладнює розробку законопроектів з питань освіти.

Як вихід, учасники пропонували орієнтуватися на документи, що регламентують формування  європейського науково-освітнього простору, які визначають шляхи модернізації освіти європейських держав, зокрема, держав Європейського Союзу.

Наступне засідання семінару має відбутися у вересні.

.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Міжвузівський науково-методологічний семінар з освітнього права і освітньої політики”

23 квітня 2014 14:17
08 квітня 2014 13:50
18 лютого 2014 15:12
01 грудня 2013 15:55
22 листопада 2013 17:39
01 вересня 2013 13:05
01 червня 2013 16:02