Інформація про засідання

Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти

12 квітня 2017 року

 

 

12 квітня 2017 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти. Головував Перший заступник Голови Комітету з питань науки і освіти Співаковський О.В. На засіданні були присутні народні депутати України – члени Комітету: Кириленко І.Г., Литвин В.М., Кремінь Т.Д., Скрипник О.О., Констанкевич І.М.

У засіданні Комітету взяли участь директор Департаменту управління державною власністю Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Дьяченко О.Ю., заступник директора Департаменту управління державною власністю Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Каспіржний С.Ю., Перший заступник Голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Шемелинець Л.М., начальник відділу освіти Департаменту видатків бюджету гуманітарної сфери Міністерства фінансів України Бондаренко А.В., Президент Національної академії аграрних наук України Гадзало Я.М., Віце-президент Національної академії правових наук України Тихий В.П., Перший віце-президент Національної академії педагогічних наук України Луговий В.І., Віце-президент Національної академії мистецтв України Бітаєв В.А., головний вчений секретар Національної академії медичних наук України Міхньов В.А., директор Інституту держави і права ім. В.М. Корецького Національної академії наук України Шемшученко Ю.С., радник Президії Національної академії аграрних наук України Новаковський Л.Я., начальник науково-організаційного управління апарату Президії Національної академії аграрних наук України Минка А.П., заступник голови Ради молодих учених Національної академії наук України Безвершенко Ю.В., заступник Голови Профспілки працівників освіти і науки України Романюк С.М., аналітик Центру аналізу та розробки законодавства Асоціації міст України Мозгова Л.А., працівники секретаріату Комітету з питань науки і освіти, представники наукового та освітянського середовища, громадських організацій та експерти.

 

Під час засідання Комітету з питань науки і освіти було розглянуто такі питання:

1.              Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо припинення права користування земельними ділянками підприємств, установ та організацій, що перебувають у віданні Національної академії наук України або національної галузевої академії наук (реєстр. № 4554 від 04.05.2016), поданий Кабінетом Міністрів України.

Обговорення зазначеного проекту закону відбулося за участю представників Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, Національної академії наук України та національних галузевих академій наук України, громадських організацій.

 За результатами обговорення народні депутати України – члени Комітету з питань науки і освіти одноголосно вирішили рекомендувати Верховній Раді України повернути представлений законопроект суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання та направити це рішення до головного комітету, а саме Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин.

 

2.              Проекти Законів  за реєстр. №№ 4938, 5147, 1151, 1182, 2410а, 4539,  5530, 4240 не розглядались через відсутність авторів законопроектів чи уповноважених ними осіб на засіданні Комітету. З цієї причини також не було розглянуто питання про затвердження внесення до порівняльної таблиці проекту Закону України “Про освіту” (реєстр. № 3491-д від 04.04.2016) додаткових пропозицій народного депутата України П. Унгуряна.

 

Різне:

● про визначення кандидатур для навчального візиту до США (Вашингтон (округ Колумбія), Шарлотсвіле і Лексингтон (Вірджинія) з 26 серпня – 03 вересня 2017 року.

Комітет розглянув лист Програми Агентства Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID) “Нове правосуддя” стосовно визначення кандидатур представників Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти для участі в навчальному візиті з 26.08.2017 р. по 03.09.2017 р. до США (Вашингтон (Округ Колумбія), Шарлотсвіле і Лексингтон (Вірджінія). За пропозицією народних депутатів України від Комітету з питань науки і освіти для участі в навчальному візиті до США визначили народного депутата України – члена Комітету з питань науки і освіти Констанкевич І.М. та народного депутата України – члена Комітету з питань науки і освіти Креміня Т.Д.

 

● про внесення змін до плану роботи Комітету на період шостої сесії восьмого скликання.

Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти заслухав інформацію Першого заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Співаковського О.В. і підтримав пропозицію щодо пересення строків розгляду деяких заходів плану роботи Комітету на період шостої сесії восьмого скликання.



 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

25 квітня 2024 15:50
23 квітня 2024 15:43
19 квітня 2024 19:00
11 квітня 2024 14:00
02 квітня 2024 14:00
27 березня 2024 15:00
26 березня 2024 14:00
20 березня 2024 18:12
20 березня 2024 14:00
05 березня 2024 13:00