Інформація про засідання Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти 12 квітня 2017 р.

13 квітня 2017, 17:40

Інформація про засідання

Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти

12 квітня 2017 року

 

 

12 квітня 2017 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти. Головував Перший заступник Голови Комітету з питань науки і освіти Співаковський О.В. На засіданні були присутні народні депутати України – члени Комітету: Кириленко І.Г., Литвин В.М., Кремінь Т.Д., Скрипник О.О., Констанкевич І.М.

У засіданні Комітету взяли участь директор Департаменту управління державною власністю Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Дьяченко О.Ю., заступник директора Департаменту управління державною власністю Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Каспіржний С.Ю., Перший заступник Голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Шемелинець Л.М., начальник відділу освіти Департаменту видатків бюджету гуманітарної сфери Міністерства фінансів України Бондаренко А.В., Президент Національної академії аграрних наук України Гадзало Я.М., Віце-президент Національної академії правових наук України Тихий В.П., Перший віце-президент Національної академії педагогічних наук України Луговий В.І., Віце-президент Національної академії мистецтв України Бітаєв В.А., головний вчений секретар Національної академії медичних наук України Міхньов В.А., директор Інституту держави і права ім. В.М. Корецького Національної академії наук України Шемшученко Ю.С., радник Президії Національної академії аграрних наук України Новаковський Л.Я., начальник науково-організаційного управління апарату Президії Національної академії аграрних наук України Минка А.П., заступник голови Ради молодих учених Національної академії наук України Безвершенко Ю.В., заступник Голови Профспілки працівників освіти і науки України Романюк С.М., аналітик Центру аналізу та розробки законодавства Асоціації міст України Мозгова Л.А., працівники секретаріату Комітету з питань науки і освіти, представники наукового та освітянського середовища, громадських організацій та експерти.

 

Під час засідання Комітету з питань науки і освіти було розглянуто такі питання:

1.              Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо припинення права користування земельними ділянками підприємств, установ та організацій, що перебувають у віданні Національної академії наук України або національної галузевої академії наук (реєстр. № 4554 від 04.05.2016), поданий Кабінетом Міністрів України.

Обговорення зазначеного проекту закону відбулося за участю представників Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, Національної академії наук України та національних галузевих академій наук України, громадських організацій.

 За результатами обговорення народні депутати України – члени Комітету з питань науки і освіти одноголосно вирішили рекомендувати Верховній Раді України повернути представлений законопроект суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання та направити це рішення до головного комітету, а саме Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин.

 

2.              Проекти Законів  за реєстр. №№ 4938, 5147, 1151, 1182, 2410а, 4539,  5530, 4240 не розглядались через відсутність авторів законопроектів чи уповноважених ними осіб на засіданні Комітету. З цієї причини також не було розглянуто питання про затвердження внесення до порівняльної таблиці проекту Закону України “Про освіту” (реєстр. № 3491-д від 04.04.2016) додаткових пропозицій народного депутата України П. Унгуряна.

 

Різне:

● про визначення кандидатур для навчального візиту до США (Вашингтон (округ Колумбія), Шарлотсвіле і Лексингтон (Вірджинія) з 26 серпня – 03 вересня 2017 року.

Комітет розглянув лист Програми Агентства Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID) “Нове правосуддя” стосовно визначення кандидатур представників Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти для участі в навчальному візиті з 26.08.2017 р. по 03.09.2017 р. до США (Вашингтон (Округ Колумбія), Шарлотсвіле і Лексингтон (Вірджінія). За пропозицією народних депутатів України від Комітету з питань науки і освіти для участі в навчальному візиті до США визначили народного депутата України – члена Комітету з питань науки і освіти Констанкевич І.М. та народного депутата України – члена Комітету з питань науки і освіти Креміня Т.Д.

 

● про внесення змін до плану роботи Комітету на період шостої сесії восьмого скликання.

Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти заслухав інформацію Першого заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Співаковського О.В. і підтримав пропозицію щодо пересення строків розгляду деяких заходів плану роботи Комітету на період шостої сесії восьмого скликання.