17 березня 2021 року відбулось засідання Комітету з питань освіти, науки та інновацій.

Головував Голова Комітету Сергій Бабак. На засіданні були присутні всі народні депутати України – члени Комітету. Також участь взяли представники Міністерства освіти і науки України – Віра Рогова та Володимир Божинський, Освітній омбудсмен Сергій Горбачов, експерт з питань освіти й компетенцій майбутнього Українського інституту майбутнього Микола Скиба.

Під час засідання було розглянуто такі питання:

 

1. Щодо інформації Міністерства освіти і науки України про стан підготовки проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Положення про ліцей» в контексті розгляду законопроекту “Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення механізмів формування мережі ліцеїв для запровадження якісної профільної середньої освіти” (реєстр. № 4629-1 від 09 лютого 2021 р.).

До обговорення інформації Міністерства освіти і науки України, яку представляла на засіданні Комітету заступник міністра освіти і науки України Віра Рогова долучився Освітній омбудсмен Сергій Горбачов. Після детального вивчення питання, народними депутатами України – членами Комітету було прийнято Рішення взяти інформацію міністерства до відома. Рішення було прийнято одноголосно.

 

2. Про внесення змін до плану роботи Комітету з питань освіти, науки та інновацій на період п’ятої сесії дев’ятого скликання.

 

Зважаючи на постійні зміни в переліку законопроектів, які знаходяться на розгляді Комітету, адже постійно реєструються нові проекти суб’єктами законодавчої ініціативи, а частину законопроектів, зазначених в плані роботи Комітету вже направлено на розгляд Верховної Ради України, Комітетом було ухвалено Рішення  внести зміни до плану роботи Комітету додавши до нього законопроекти, зареєстровані Верховною Радою України впродовж останнього часу.

 

3. Щодо Презентації «Освіта в Україні: як українська школа пережила перші хвилі карантину».

Доповідав інформацію експерт з питань освіти й компетенцій майбутнього Українського інституту майбутнього Микола Скиба. Метою дослідження була оцінка настроїв населення щодо нинішнього стану освіти в Україні.

Серед іншого була продемонстрована статистична інфографіка щодо таких питань:

- що є визначальним для оцінки якості шкільної освіти?

- в який спосіб можна найкраще досягнути якісного освітнього результату?

- щодо впливу дистанційного навчання на якість освіти?

Комітет після заслуховування та обговорення питань, наданих Українським інститутом майбутнього прийняв рішення взяти цю інформацію до відома.  

 

Посилання на матеріали презентації:

http://kno.rada.gov.ua/uploads/documents/37802.pdf

 

 

4. У «Різному» було розглянуто такі питання:

 

-         Про внесення змін до складу робочої групи з підготовки проекту Закону України «Про професійну освіту» додавши до її складу народного депутата України – члена Комітету Павленка Ростислава Миколайовича та заступника начальника управління Державної служби якості освіти Постернака Сергія Васильовича.

 

-         Щодо необхідності обговорення питання, після засідання підкомітетів 22 березня 2021 року, про розробку законопроекту «Про Державні цільові програми» залучивши представників Міністерства освіти і науки України та Національної академії наук України.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

25 квітня 2024 15:50
23 квітня 2024 15:43
19 квітня 2024 19:00
11 квітня 2024 14:00
02 квітня 2024 14:00
27 березня 2024 15:00
26 березня 2024 14:00
20 березня 2024 18:12
20 березня 2024 14:00
05 березня 2024 13:00