9 жовтня 2012 року у Національному педагогічному університеті імені М.П. Драгоманова розпочала свою роботу дводенна  ІІ Міжнародна науково-практична конференція “Наукова еліта у розвитку держав”

 

 

Організаторами конференції виступили: Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, Національна академія педагогічних наук України, Національний педагогічний університет імені          М. П. Драгоманова, Інститут екології економіки і права, Національний центр “Мала академія наук України”.

Основною метою конференції є обговорення ролі наукової еліти у стратегічних напрямах розвитку держав, основних засад формування та підтримки майбутньої наукової еліти.

У відкритті конференції узяли участь ректор Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, академік НАПН України, доктор філософських наук, професор Андрущенко В.П.; Президент Національної академії педагогічних наук України, академік НАН України, доктор філософських наук, професор Кремень В.Г.; радник, спеціально уповноважений Прем’єр-міністра України, академік НАПН України, доктор філософських наук Толстоухов А.П.; народний депутат України, академік НАПН України, член кореспондент України, доктор філософських наук, професор Доній С.О.; представники Адміністрації Президента України, Кабінету Міністрів України, міністерств, відомств, керівників органів управління освітою, представників вищих, позашкільних і загальноосвітніх навчальних закладів, громадськість, вчені України, Польщі, Росії, Словаччини,Чехії, Молдови та інших держав.

На конференції будуть обговорюватися питання щодо ролі наукова еліти в соціально-гуманітарному розвитку держав; екологія та охорона  навколишнього середовища у розвитку держав; економіко-правовий розвиток держав і наукова еліта; Мала академія наук України як система формування майбутньої наукової еліти.

За дорученням Голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Максима Луцького учасників, організаторів та гостей конференції привітав головний консультант секретаріату Комітету Євген Красняков, який наголосив на актуальності конференції, необхідності вдосконалення нормативно-правової бази галузі освіти, залучення талановитої молоді у сферу науки, створення умов для підвищення престижності наукової діяльності.

Від імені народних депутатів України – членів Комітету з питань науки і освіти Красняков Є. побажав учасникам конференції і  успішної і плідної роботи і висловив сподівання, що конференція відзначиться не лише як захід, спрямований на збагачення знаннями, обміну досвідом, науковими доробками, а й запропонує практичні кроки сталого розвитку галузей національної системи освіти і науки.

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

05 травня 2024 05:00
02 травня 2024 11:00
25 квітня 2024 15:50
23 квітня 2024 15:43
19 квітня 2024 19:00
11 квітня 2024 14:00
02 квітня 2024 14:00
27 березня 2024 15:00
26 березня 2024 14:00
20 березня 2024 18:12