Привітання з Днем науки

Шановні колеги!

 

Щиро вітаю з професійним святом – Днем науки!

Саме наука забезпечує зростання інтелектуального потенціалу нації, наповнює буденність новими життєдайними звершеннями та рішеннями, які є джерелом розвитку нашого майбутнього. Розвиток науки, ефективне використання результатів наукової діяльності, впровадження новітніх технологій – запорука економічного зростання держави. 

На жаль, за останні роки наша держава не в змозі забезпечити належним чином розвиток вітчизняної науки. Головна проблема не тільки в падінні до найнижчої критичної межі фінансового забезпечення науково-технічної сфери, а й  у неможливості держави забезпечити ефективні умови залучення науки до розвитку української економіки та виробництва. Вітчизняна наука сьогодні на третину працює на забезпечення закордонних фірм та іноземних інвесторів. І це свідчить про високий рейтинг вітчизняних наукових шкіл, їх високі можливості з вирішення сучасних наукових завдань.

Підтримка і розбудова української науки, формування умов для плідної роботи науковців та їх активної участі в соціально-економічному, політичному та духовно-культурному житті мають стати одним із пріоритетів державної політики в сфері науки та освіти. Реалізація цієї політики має здійснюватися в контексті зростаючої ролі науки щодо підвищення якості життя громадян, забезпечення прав і потреб людей відповідно до міжнародних принципів і стандартів.

Комітет Верховної Ради України докладатиме всіх зусиль для підтримки розвитку науки в Україні, створення сучасної правової бази її діяльності, що відповідатиме європейським аналогам і сприятиме діяльності творчих колективів, академічних інститутів, університетів, окремих учених.

Впевнена, що самовіддана праця і талант українських науковців, незалежно від галузей і сфер діяльності, сприятиме утвердженню нашої держави у світі, забезпечить економічну стабільність, добробут і суспільний мир для всього народу та кожної людини.

Бажаю всім Вам  міцного здоров’я, щастя, нових досягнень і звершень в ім’я розквіту незалежної України!

 

Голова Комітету

Верховної Ради України       

з питань науки і освіти                                                 Лілія Гриневич

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

05 травня 2024 05:00
02 травня 2024 11:00
25 квітня 2024 15:50
23 квітня 2024 15:43
19 квітня 2024 19:00
11 квітня 2024 14:00
02 квітня 2024 14:00
27 березня 2024 15:00
26 березня 2024 14:00
20 березня 2024 18:12