Красняков Є.В.

 

26 лютого 2013 року в приміщенні Київської обласної державної адміністрації проведено Всеукраїнську науково-практичну конференцію

«Патріотичне виховання громадян України – передумова розвитку державності».

 

Організаторами заходу виступили Київська обласна державна адміністрація, Департамент освіти, науки та молоді Київської обласної державної адміністрації, Інститут проблем виховання Національної академії педагогічних наук України, Інститут інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Міжнародний освітній фонд імені Ярослава Мудрого, Національна академія внутрішніх справ, Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів.

 

Відкрив конференцію Голова Київської обласної державної адміністрації, доктор юридичних наук, Заслужений юрист України Присяжнюк А. Й.

На запрошення організаторів конференції у зазначеному заході взяв участь головний консультант секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Красняков Є. В. який за дорученням Голови Комітету Гриневич Л. М. привітав учасників конференції. Зокрема, він оголосив вітальний лист такого змісту: 

«Організаторам, учасникам, гостям Всеукраїнської науково-практичної конференції «Патріотичне виховання – передумова розвитку державності»

Шановні колеги!

Прийміть наші щирі вітання з нагоди відкриття Всеукраїнської науково-практичної конференції «Патріотичне виховання – передумова розвитку державності», яка має на меті висвітлити актуальні питання щодо реального забезпечення державної політики у сфері патріотичного виховання громадян України.

Загальновідомо, що патріотизм, як чинник національної безпеки, поєднує в собі любов до своєї Вітчизни, за свій народ, гордість за їх минуле і сьогодення, готовність до їх захисту. Патріотизм являє собою свого роду моральний фундамент суспільної і державної будівлі, опору його життєспроможності. Патріотизм можна віднести до вищих форм проявлення духовності.

Ми переконані, що в суспільстві що розвивається, засвоєння патріотичних цінностей і норм життя – це перш за все об’єктивний, керований процес. Патріотизм не закладений в генах, він явище соціальне по своїй природі, і тому, не успадковується, а формується.

Виходячи з цього, патріотизм сьогодні є нагальною потребою і держави, оскільки високий рівень патріотизму населення здатен забезпечити соціально-політичну стабільність та гідне місце країні в цивілізованому світі; і особистості, яка своєю активною любов’ю до Батьківщини прагне досягти взаємної любові від неї з метою створення умов для вільного саморозвитку і збереження індивідуальності; і суспільства, яке зацікавлене в тому, щоб саморозвиток особистості, становлення її патріотичної самосвідомості здійснювався на моральній основі.

Саме тому, на державному рівні потрібно запроваджувати цілеспрямовані, комплексні, послідовні і взаємоузгоджені за часом, ресурсами та результатами діяльності органів державної виконавчої влади і громадськості програми патріотичного виховання громадян України.

Всі ми усвідомлюємо, що результативність патріотичного виховання потребує корегування змісту освіти на загальнодержавному рівні, активізації масової патріотичної роботи, організованої і здійснюваної державними структурами, громадськими рухами і організаціями; стимулювання діяльності засобів масової інформації, наукових та інших установ та організацій, творчих спілок, спрямованої на розгляд і висвітлення проблем патріотичного виховання, на формування і розвиток особистості громадянина.

Сподіваємося, що високий фаховий та представницький рівень Вашої конференції, рекомендації та пропозиції широкого кола її учасників окреслять подальші шляхи для активізації роботи щодо патріотичного вихованню населення України, зокрема, учнівської та студентської молоді.

Бажаємо плідної роботи, цікавих дискусій та вагомих результатів».

 

З повагою,

від імені народних депутатів –

членів Комітету Верховної Ради України

з питань науки і освіти

Голова Комітету                                                                        Лілія Гриневич

26 лютого 2013 року, місто Київ.

 

Красняков Є.В. проінформував учасників конференції про роботу Комітету з питань науки і освіти.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

02 травня 2024 11:00
25 квітня 2024 15:50
23 квітня 2024 15:43
19 квітня 2024 19:00
11 квітня 2024 14:00
02 квітня 2024 14:00
27 березня 2024 15:00
26 березня 2024 14:00
20 березня 2024 18:12
20 березня 2024 14:00