06 вересня 2023 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій. Головував Голова Комітету з питань освіти, науки та інновацій Бабак С.В. На засіданні були присутні народні депутати України – члени Комітету: Колебошин С.В., Піпа Н.Р., Воронов В.А., Гришина Ю.М., Грищук Р.П., Кириленко І.Г., Колюх В.В., Павленко Р.М.

Також у засіданні брали участь представники Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Міністерства освіти і науки України, Міністерства фінансів України, Рахункової палати, Державної казначейської служби України, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», працівники секретаріату Комітету. Усього понад 30 учасників.

Переглянути запис засідання, яке транслювалось у прямому ефірі, в соціальних мережах, можна за посиланням: https://www.facebook.com/kom.osvita.nauka.

 

Під час засідання Комітету з питань освіти, науки та інновацій були розглянуті питання:

 

Контрольне питання «Про стан виконання Рішення Комітету від 26 липня 2023 року «Про стан забезпечення підручниками та навчальними посібниками системи загальної середньої освіти у 2023/2024 навчальному році»

У порядку здійснення контрольних функцій 06 вересня 2023 року на засіданні Комітету Верховної Ради України було розглянуто питання про стан виконання Рішення Комітету від 26 липня 2023 року «Про стан забезпечення підручниками та навчальними посібниками системи загальної середньої освіти у 2023/2024 навчальному році.

Було заслухано інформацію заступника Міністра освіти і науки України Андрія Сташківа, члена Рахункової палати Василя Невідомого, заступника Голови Комітету Сергія Колебошина, директора ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» Євгена Баженкова.

Народними депутатами України – членами Комітету за наслідками розгляду одностайно було прийнято рішення інформацію Міністерства освіти і науки України про стан виконання Рішення Комітету від 26 липня 2023 року «Про стан забезпечення підручниками та навчальними посібниками системи загальної середньої освіти у 2023/2024 навчальному році» та інформацію Рахункової палати України про результати аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, виділених Міністерству освіти і науки України на забезпечення підручниками, посібниками (рішення Рахункової палати від 28.04.2020 № 11-1) взяти до відома; повторного розглянути питання в жовні 2023 році, а Міністерству освіти і науки України, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» надати додаткові інформаційні, статистичні та аналітичні матеріали.

 

Про доповнення пропозицій Комітету до порядку денного десятої сесії дев’ятого скликання Верховної Ради України, затверджених Рішенням Комітету від 9-10 серпня 2023 року

Заслухавши інформацію Голови Комітету Сергія Бабака, народні депутати України – члени Комітету одностайно прийняли рішення доповнити перелік законопроектів Розділу ІІ «Питання, які доручається підготувати і доопрацювати для розгляду на сесії» Пропозицій до проекту порядку денного десятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (вересень 2023 року – січень 2024 року), які були затверджені Рішенням Комітету від 09-10 серпня 2023 року (до протоколу № 126) «Про затвердження пропозицій Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій до проекту порядку денного десятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (вересень 2023 року – січень 2024 року)», проектом Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо визнання результатів навчання осіб, які проживають на тимчасово окупованій території України (реєстр. № 9591 від 08.08.2023 р.), прийнятим Верховною Радою України 23.08.2023 р. у першому читанні, та надіслати пропозиції Комітету до Апарату Верховної Ради України для узагальнення та підготовки зведених пропозицій на розгляд Погоджувальної ради депутатських фракцій і груп.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку