Відбулася зустріч представників секретаріату Комітету з керівництвом Національної академії наук України

Секретаріат Комітету з питань освіти, науки та інновацій
02 листопада 2023, 18:00

02 листопада 2023 року в приміщенні Президії Національної академії наук України відбулася зустріч керівника секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Олени Козієвської, головного консультанта секретаріату Комітету Олега Левчука з керівництвом Національної академії наук України: президентом НАН України академіком НАН України Анатолієм Загороднім, віце-президентом НАН України академіком НАН України Вячеславом Богдановим, віце-президентом НАН України член-кореспондентом НАН України Олегом Рафальським, за участі першого заступника головного ученого секретаря - начальника Науково-організаційного відділу Президії Національної академії наук України Олега Кубальського та помічника головного ученого секретаря НАН України Миколи Шевченка.

У ході зустрічі були обговоренні питання співпраці секретаріату Комітету, Комітету та Національної академії наук України. Керівник секретаріату Комітету з питань освіти, науки та інновацій Олена Козієвська наголосила на особливому статусі НАН України з підготовки експертних висновків до законопроектів, у тому числі з урахуванням нового Закону України «Про правотворчу діяльність».

Президент НАН України Анатолій Загородній окреслив проблемні питання розвитку науки та інновацій в Україні та представив позицію Національної академії наук України задля їх вирішення. Зокрема, обговорювалися питання щодо підготовки нових пріоритетних напрямів розвитку науки та техніки, а також інноваційної діяльності; необхідних змін до державного регулювання діяльності у сфері трансферу технологій; нормативної діяльності центрів колективного користування науковим обладнанням; цільових показників діяльності наукових установ; кадрового забезпечення наукової сфери тощо.

Анатолій Загородній передав напрацювання Академії з порушених питань для опрацювання секретаріатом Комітету з питань освіти, науки та інновацій.

Олена Козієвська запевнила, що напрацювання Академії будуть враховані під час підготовки та розгляду Комітетом контрольного питання на тему: «Про проблемні питання з практики застосування базового законодавства України з питань науки і техніки та шляхи їх вирішення».

Представникам секретаріату Комітету було проведено екскурсію по історичній частині будинку Президії НАН України.