Інформація про засідання Комітету з питань освіти, науки та інновацій 22 серпня 2023 року

Секретаріат Комітету з питань освіти, науки та інновацій
22 серпня 2023, 14:00

 

22 серпня 2023 року відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій. Головував Голова Комітету Сергій Бабак. На засіданні були присутні народні депутати України: Колебошин С.В., Воронов В.А., Гришина Ю.М., Грищук Р.П., Кириленко І.Г., Коваль О.В., Колюх В.В., Лис О.Г., Бондар Г.В.

Також у засіданні брали участь представники Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Міністерства освіти і науки України, постійний представник Президента України у АР Крим.

Переглянути запис засідання в соціальних мережах, можна за посиланням: https://www.facebook.com/kom.osvita.nauka/videos/1036847610751765/.

 Під час засідання Комітету з питань освіти, науки та інновацій було розглянуто питання:

про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо визнання результатів навчання осіб, які проживають на тимчасово окупованій території України № 9591 від 08.08.2023.

Заслухавши інформацію Голови Комітету Сергія Бабака, постійного представника Президента  України у Автономній Республіці Крим Таміли Ташевої, заступника Міністра освіти і науки України Михайла Винницького, було одноголосно ухвалено визначити законопроект невідкладним та скоротити строки внесення альтернативних законопроектів, а також рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо визнання результатів навчання осіб, які проживають на тимчасово окупованій території України (реєстр.№ 9591 від 08.08.2023), за результатами його розгляду в першому читанні прийняти за основу.

Як зазначив Сергій Бабак, цей законопроект є важливим, тому що впорядковує механізм визнання результатів навчання дітей, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях з 2014 року. Це не визнання дипломів, не визнання закладів освіти, які знаходяться там. Це - спроба запропонувати механізм, за яким держава зможе давати можливість дітям, які там навчаються або вже закінчили навчання, частково підтвердити свої результати навчання.

У Різному обговорили дату заслуховування інформації Міністерства освіти і науки України про запропонований проект затвердження переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти. Народні депутати дійшли згоди щодо визначення датою розгляду 28 серпня 2023 року.