Співчуття колегам, співробітникам, соратникам, рідним та близьким Олександри Яківни САВЧЕНКО

06 листопада 2020, 08:00

 

Українська держава та вітчизняна наука і освіта зазнали непоправних втрат. 6 листопада 2020 року на 78 році пішла з життя всесвітньовідомий науковець, державний і громадський діяч, патріот, невтомний організатор вітчизняної педагогічної науки і освіти САВЧЕНКО Олександра Яківна.

Яскраве життя Олександри Яківни – доктора педагогічних наук, професора, академіка-засновника та віце-президента (2000-2007) Академії педагогічних наук України, заступника Міністра освіти і науки України (1995-2000), організатора та голови Всеукраїнської асоціації Василя Сухомлинського (1990-2020) – є прикладом самовідданого служіння українському народу. За її підручниками навчалося не одне покоління українських дітей. Вона запам’ятається співвітчизникам як яскрава, талановита, творча особистість із стійкими духовно-моральними цінностями. 

Усе своє життя Олександра Яківна присвятила розв’язанню проблемам розвитку педагогічної науки, освіти, загальної педагогіки і дидактики початкової школи; брала безпосередню участь у підготовці та реалізації законів України “Про освіту”, “Про вищу освіту”, “Про дошкільну освіту”, “Про загальну середню освіту”, “Про позашкільну освіту”, Державної національної програми розвитку “Освіта” (Україна XXI століття), Національної доктрини розвитку освіти, Національної стратегії розвитку освіти в Україні на період до 2021 року, а також у розробці та запровадженні концепцій “Cучасної української школи”, “Нової української школи”, “Школи майбутнього”.

 Комітет Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій висловлює глибоке співчуття рідним та близьким, колегам, співробітникам, соратникам Олександри Яківни Савченко.

Переповнені сумом, схиляємо голови, віддаючи глибоку повагу і шану цій великій людині.

Світла пам'ять про Олександру Яківну назавжди збережеться в наших серцях.

 

 

Голова Комітету                                                              Сергій БАБАК