Привітання Загородньому А.Г. з обранням Президентом Національної академії наук України

08 жовтня 2020, 09:00

 


Шановний Анатолію Глібовичу!


Щиро вітаю Вас з обранням Президентом Національної академії наук України.

Ви стали керівником відомої в Україні провідної професійної наукової самоврядної організації, яка визнана у світовому науковому співтоваристві, є носієм сучасних знань, технологій, інновацій, здатна готувати системні перетворення і пропонувати способи вирішення економічних, інформаційних і технологічних проблем. Це велика честь і висока відповідальність.

Бажаю Вам міцного здоров’я, успіхів у примноженні патонівських традицій та плідної співпраці задля розвитку та зміцнення вітчизняної науки, активної участі Академії в економічному, суспільному, культурному, освітньому, технологічному й інноваційному розвитку України, інтеграції її у світовий науковий простір.

Зичимо, щоб очолювана Вами Академія і в подальшому брала активну участь у будівництві Української держави, об’єднувала зусилля науковців для побудови демократичного інформаційного суспільства, цифрової економіки, а також вирішення глобальних і локальних проблем, у тому числі таких, як зміна клімату, посуха, дефіцит продовольства, вичерпання доступних запасів енергії, поява раніше невідомих захворювань, вирішення конфліктних ситуацій та утвердження миру і консолідації в суспільстві.

Хай щедрими успіхами увінчаються всі Ваші добрі справи та починання на благо українського народу.

З повагою,

Голова Комітету                                                               С. БАБАК