Голова Верховної Ради України в урочистій обстановці вручив премії Верховної Ради України педагогічним працівникам загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів

14 вересня 2020, 14:00

14 вересня 2020 року Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков в урочистій обстановці в приміщенні конференц-залу Верховної Ради України вручив Премії Верховної Ради України педагогічним працівникам загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів.

Саме 14 вересня 2006 року з ініціативи Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти український парламент ухвалив Постанову Верховної Ради України № 131-V «Про встановлення щорічної Премії Верховної Ради України педагогічним працівникам загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів».

Ініціюючи вищезазначену Постанову народні депутати – члени Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти ставили за мету піднести роль та авторитет педагога в суспільстві, підвищити престижність праці вчителя, вихователя, майстра виробничого навчання, керівника гуртка тощо.

Відповідно до Положення про щорічну Премію Верховної Ради України клопотання про присудження Премії подають обласні ради, Київська міська рада (кандидатури в обов’язковому порядку затверджуються рішенням сесії).

За поданням профільного Комітету Верховна Рада України щорічно ухвалює Рішення «Про присудження щорічної Премії Верховної Ради України педагогічним працівникам загальноосвітніх, професійно-технічним, дошкільних та позашкільних навчальних закладів».

Лауреатам щорічної Премії вручається Диплом, Нагрудний знак та грошова частина Премії у сумі 20 тисяч гривен.

Цього року Премія присуджується вже в одинадцяте.

Лауреатами щорічної Премії за період з 2008 по 2020 роки стали 313 педагога.

Серед лауреатів Премії 2019 року 18 представників системи загальної середньої освіти; 5 – професійної (професійно-технічної); 4 – дошкільної; 3 –позашкільної освіти. Це представники усіх регіонів України.

Вкрай важливим є те, що серед лауреатів не лише керівники навчальних закладів, але й вчителі загальноосвітніх навчальних закладів, керівники гуртків позашкільних навчальних закладів, вихователі дитячих садків, представники навчальних закладів не лише великих міст, але й педагоги з районних центрів, сільських населених пунктів.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков привітав лауреатів Премії Верховної Ради України та бажав їм міцного здоров’я, мирного неба, натхнення, успіхів та плідної роботи в ім’я України.

У заході взяв участь Голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак. У своєму виступі він наголосив, що на теперішньому етапі прямування України до європейської та світової інтеграції зумовлюється необхідність інтенсивних змін у політичному, економічному й соціальному житті нашої держави питання, освітньої політики держави і стають все більш актуальними. Саме тому, останніми роками відбуваються реформаційні процеси в освітній та науковій галузях, спрямовані на оновлення законодавства про освіту та науку відповідно до реалій сьогодення. Голова Комітету звернув увагу на необхідності соціальної підтримки педагогів, піднесенні ролі та авторитету педагогічних, науково педагогічних та наукових працівників.

В рамках проведення заходу Голова Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак провів зустріч з лауреатами щорічної Премії, де були обговорені нагальні питання щодо функціонування вітчизняної системи освіти та виховання.

Для лауреатів Премії співробітниками Інформаційного управління Апарату Верховної Ради України була проведена тематична екскурсія будинком вищого законодавчого органу держави.

 

Фото церемонії вручення Премії Верховної Ради України педагогічним працівникам загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів за посиланням: https://iportal.rada.gov.ua/gallery/Nagorodgennja/45601.html