Голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак з робочим візитом відвідав Краматорську українську гімназію

10 вересня 2020, 09:15

 

09 вересня 2020 року Сергій Бабак, народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій у рамках робочої поїздки разом із заступником командувача Операції об’єднаних сил полковником Євгеном Коваленком та міським головою Краматорська Андрієм Панковим відвідали Краматорську українську гімназію Краматорської міської ради Донецької області, для ознайомлення і визначення стану та функціонування навчальних закладів в умовах карантину.

Краматорська українська гімназія – загальноосвітній навчальний заклад, який покликаний задовольнити потреби громадян, суспільства і держави у загальній середній освіті; забезпечувати науково-теоретичну, гуманітарну, загальнокультурну підготовку обдарованих і здібних дітей; з метою забезпечення оптимальної реалізації змістової лінії базового компонента формування ключових компетентностей гімназистів, шляхом впровадження сучасних інноваційних технологій, профільного навчання, активізації роботи з обдарованою молоддю.

Учні-старшокласники привітали гостей і подарували їм як почесним гостям значки навчального закладу на знак прийняття їх у гімназійну родину.

Сергій Бабак поспілкувався з міським головою Андрієм Панковим, представниками Донецької обласної державної адміністрації та педагогами – у першу чергу він поцікавився, як працює навчальний закладах в умовах дотримання протиепідемічних вимог.

Встановлено, що на даний час школи та дитячі садочки міста Краматорська забезпечені дезінфікуючими засобами, організовано навчальний процес з розділенням учнів у часі та налаштовується харчування. Сергій Бабак поцікавився наповнюваністю опорної школи (після капітального ремонту кількість учнів у Краматорській українській гімназії зросла на третину), її результатами (у цілому цьогорічні випускники показали високі знання під час зовнішнього незалежного оцінювання) та оснащення Нової української школи.

Сергій Бабак схвально оцінив роботу краматорської гімназії та цікавився ідеями педагогів, яким чином, на їхню думку, на державному рівні можна сприяти розвитку освіти на місцях.

Насамкінець учнів гімназії подарували депутату картину, вишиту бісером школярами, на згадку про візит до Краматорська.