Інформація про засідання Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій 13 січня 2020 року

13 січня 2020, 14:00

13 січня 2020 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій. Головував Голова Комітету з питань освіти, науки та інновацій Бабак С.В. На засіданні були присутні народні депутати України – члени Комітету: Піпа Н.Р., Колебошин С.В., Кириленко І.Г., Коваль О.В., Воронов В.А., Лис О.Г., Грищук Р.П., Павленко Р.М., Гришина Ю.М.

Також на засіданні були присутні заступник Міністра освіти і науки України Мандзій Л.С., керівник експертної групи з питань координації політики Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Міністерства освіти і науки України Сич О.В., керівник експертної групи з питань державно-громадського управління освітою Директорату дошкільної та шкільної освіти Міністерства освіти і науки України Божинський В.С.

 

Під час засідання Комітету з питань освіти, науки та інновацій було розглянуто такі питання:

1. Про розгляд окремих положень Порівняльної таблиці проекту Закону України «Про повну загальну середню освіту» (реєстр. № 0901 від 29.08.2019, КМУ) (друге читання).

Комітетом з питань освіти, науки та інновацій 20 грудня 2019 року (протокол № 19 ) ухвалено рішення: «Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про повну загальну середню освіту» (реєстр. № 0901 від 29.08.2019 року), підготовлений Комітетом з питань освіти, науки та інновацій прийняти в другому читанні та в цілому як Закон» з дорученням заступнику Голови Комітету з питань освіти, науки та інновацій Колебошину С.В. представити законопроект під час його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

Разом з тим, Комітет прийняв рішення про додатковий розгляд окремих норм і положень Порівняльної таблиці. Заслухавши та обговоривши інформацію заступника Голови Сергія Колебошина народні депутати України – члени Комітету прийняли рішення підтримати пропозиції Робочої групи із доопрацювання законопроекту щодо спірних норм (поправок) та рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про повну загальну середню освіту» (реєстр. № 0901 від 29.08.2019 року), підготовлений Комітетом з питань освіти, науки та інновацій прийняти в другому читанні та в цілому як Закон.

 

2. Про затвердження плану роботи Комітету з питань освіти, науки та інновацій на період третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

Відповідно до частини другої статті 41 Закону України «Про Комітети Верховної Ради України» та на виконання доручення Голови Верховної Ради України Д. Разумкова від 28 грудня 2019 року за № 06/03-430 (263709) Комітет Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій одностайно прийняв рішення затвердити план роботи Комітету з питань науки і освіти на період  третьої сесії дев’ятого скликання з врахуванням пропозицій, висловлених народними депутатами України та подати до Апарату Верховної Ради України для узагальнення затверджений на засіданні Комітету план роботи на період третьої сесії дев’ятого скликання.

 

3. Про затвердження пропозицій Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій до проекту Порядку денного третьої сесії Верховної Ради України девятого скликання.

Відповідно до частини першої статті 21 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» та на виконання доручення Голови Верховної Ради України Д. Разумкова від 28 грудня 2019 року за № 06/03-429 (263704) Комітет Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій одностайно прийняв рішення затвердити пропозиції Комітету до проекту Порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання та надіслати пропозиції Комітету до Апарату Верховної Ради України для узагальнення та підготовки зведених пропозицій на розгляд Погоджувальної ради депутатських фракцій і груп.

Голові Комітету з питань освіти, науки та інновацій Бабаку С.В. за результатами розгляду на засіданнях Комітету законопроектів направляти до Апарату Верховної Ради України пропозиції щодо включення таких законопроектів до порядку денного сесії або тижневого порядку денного засідань Верховної Ради України.

 

4. Про продовження роботи Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій у міжсесійний період з 27 по 31 січня 2020 року.

Заслухавши інформацію Голови Комітету з питань освіти, науки та інновацій Бабака С.В., народні депутати України – члени Комітету одностайно прийняли рішення:

1. Відповідно до положень частини четвертої статті 10 Регламенту Верховної Ради України Комітет з питань освіти, науки та інновацій продовжити роботу Комітету у міжсесійний період з 27 по 31 січня 2020 року.

2. Про прийняте рішення Комітету інформувати Голову Верховної Ради України Д. Разумкова.