Інформація про засідання Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій 27 листопада 2019 року

27 листопада 2019, 11:00

 

Інформація про засідання Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій 27 листопада 2019 року

27 листопада 2019 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій. Головував Голова Комітету з питань освіти, науки та інновацій Бабак С.В. На засіданні були присутні народні депутати України – члени Комітету: Лукашев О.А., Піпа Н.Р., Колебошин С.В., Колюх В.В., Коваль О.В., Кириленко І.Г., Лис О.Г., Гришина Ю.М., Павленко Р.М., Воронов В.А., Грищук Р.П., Совсун І.Р., народний депутат України Бобровська С.А., народний депутат України Княжицький М.Л., народний депутат України Аліксійчук О.В., народний депутат України Верещук І.А.

Також на засіданні були присутні Генеральний директор Директорату вищої освіти і освіти дорослих Міністерства освіти і науки України Шаров О.І., керівник експертної групи з питань нормативно-правового забезпечення Директорату вищої освіти і освіти дорослих Міністерства освіти і науки України Рибалко А.В., директор Центру позашкільної роботи Святошинського району м. Києва, виконавчий директор Міжнародної асоціації позашкільної освіти Савенко Н.П., помічники-консультанти народних депутатів України, працівники секретаріату.

 

Під час засідання Комітету з питань освіти, науки та інновацій було розглянуто такі питання:

1. Про проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо неприбуткового статусу закладів вищої освіти та наукових установ (реєстр. № 2169 від 24.09.2019, н.д.І.Совсун, В.Цабаль).

Питання 1 порядку денного перенесено на наступне засідання Комітету у зв’язку з проханням автора Інни Совсун щодо перенесення розгляду законопроекту реєстр. № 2169.

 

2. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти (реєстр. № 2299 від 22.10.2019, н.д.С.Бабак, Ю.Гришина, О.Коваль, В.Воронов) (друге читання).

Народними депутатами України – членами Комітету була заслухана інформація голови підкомітету з питань вищої освіти Юлії Гришиної, Міністерства освіти і науки України, народних депутатів України, народні депутати України – члени Комітету з питань освіти, науки та інновацій затвердили 310 з 313 поправок до законопроекту, що були надані до другого читання, залишивши найбільш дискусійні та складні для окремого розгляду на наступному засіданні Комітету 02 грудня 2019 року.

 

3. Про конкурси на присудження Премії Верховної Ради України молодим ученим та призначення іменних стипендій Верховної Ради України для молодих вчених – докторів наук.

За браком часу питання 3 порядку денного було перенесено на наступне засідання Комітету з питань о світи, науки та інновацій 02 грудня 2019 року.