Інформація про засідання Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій 01 жовтня 2019 року

Секретаріат Комітету з питань освіти, науки та інновацій
01 жовтня 2019, 12:00

 

01 жовтня 2019 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій. Під час засідання Комітету було розглянуто такі питання:

 

Про проект Закону про Державний бюджет України на 2020 рік (реєстр. № 2000 від 15.09.2019, КМУ).

 

Заслухавши інформацію представників Міністерства освіти і науки України, Міністерства фінансів України, Національної академії наук України, національних галузевих академій наук України щодо прогнозних показників фінансового забезпечення сфери науки і освіти у 2020 році, Комітет з питань освіти, науки та інновацій вирішив направити до Комітету з питань бюджету пропозиції щодо видатків на освіту і науку. Більш детальна інформація стосовно пропозицій Комітету викладена у Рішенні Комітету.

 

Про внесення змін до складу робочої групи Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій з підготовки проекту Закону України “Про повну загальну середню освіту” (р. № 0901 від 29.08.2019).

 

Зважаючи на те, що до Комітету з питань освіти, науки та інновацій надійшли пропозиції від народних депутатів України, центральних органів виконавчої влади, громадських організацій стосовно включення додаткових кандидатур експертів до складу робочої групи з підготовки проекту Закону України “Про повну загальну середню освіту”, народні депутати України – члени Комітету вирішили:

1. Внести зміни до додатку Рішення Комітету  “Про затвердження складу Робочої групи з доопрацювання проекту Закону України “Про повну загальну середню освіту”.

2. Включити до складу Робочої групи представників центральних органів виконавчої влади, громадських освітянських організацій:

- Андресюк Тетяну Андріївну – державного експерта Директорату з питань розвитку місцевого самоврядування, територіальної організації влади та адміністративно-територіального устрою Міністерства розвитку громад та територій України;

- Бондаренка Андрія Володимировича – начальника відділу освіти Департаменту видатків бюджету гуманітарної сфери Міністерства фінансів України;

- Галайдюк Вікторію - державного експерта Директорату соціальних послуг та інтеграції Міністерства соціальної політики України;

- Матвєєву Ганну Дмитрівну – керівника Громадської організації “Всеукраїнська асоціація Авторська школа України, директора інноваційного закладу освіти “Миколаївська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів Академії дитячої творчості”;

- Грекова Олексія Анатолійовича – директора зі стратегічного розвитку приватної школи “Афіни” м. Києва;

 - Ярощук Марину Вікторівну – експерта з юридичних питань Фонду М. Порошенко;

 

Про Премію Верховної Ради України молодим ученим та іменні стипендії Верховної Ради України для молодих учених – докторів наук

 

Члени Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій заслухали інформацію т.в.о. голови підкомітету з питань науки та інновацій І.Г. Кириленка про Премію Верховної Ради України молодим ученим та іменні стипендії Верховної Ради України для молодих учених – докторів наук. Зважаючи на необхідність приведення постанов Верховної Ради України “Про Премію Верховної Ради України молодим ученим” та “Про іменні стипендії Верховної Ради України для молодих вчених – докторів наук” у відповідність з постановою Верховної Ради України “Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання” та у зв’язку з необхідністю вчасної реалізації організаційних питань щодо відзначення молодих вчених народні депутати України – члени Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій вирішили:

Підтримати проєкт Постанови Верховної Ради України “Про внесення змін до деяких постанов Верховної Ради України” (додається) та внести його на розгляд Верховної Ради України.

Доручити підкомітету з питань науки та інновацій підготувати і подати на розгляд Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій:

- проєкт Інструкції з оформлення і подання документів на присудження Премії Верховної Ради України молодим ученим, а також порядку їх розгляду;

- проєкт Інструкції з оформлення і подання документів на здобуття іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених – докторів наук, порядку їх розгляду та звітування стипендіатів;

- проєкт складу об’єднаної конкурсної комісії з присудження Премії Верховної Ради України молодим ученим та іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених - докторів наук.

 

Про проведення 8 листопада 2019 року круглого столу  на тему: “Щодо застосування критеріїв оцінки науково-педагогічної або наукової діяльності здобувачів вчених звань”.

 

       Комітет з питань освіти, науки та інновацій заслухавши пропозицію народного депутата України – члена Комітету Гришиної І.М., вирішив провести круглий стіл на тему: “Щодо застосування критеріїв оцінки науково-педагогічної або наукової діяльності здобувачів вчених звань” 8 листопада 2019 року о 10-00.