Перший заступник Голови Комітету з питань науки і освіти: «Цей Закон потрібно приймати, тому що та ситуація, яка зараз є, на жаль, з вчителями, коли вони отримують в 2,5 рази заробітну плату меншу, ніж поліцейські, це не є нормально»

08 липня 2019, 14:53

Під час засідання погоджувальної ради, яке відбулося 08 липня 2019 року, Перший заступник Голови Комітету з питань науки і освіти зосередив увагу своїх колег на трьох важливих питаннях.

Перш за все, Олександр Співаковський запросив своїх колег – народних депутатів України взяти участь в засіданні Комітету з питань науки і освіти, що відбудеться в середу 10 липня. Перший заступник Голови Комітету з питань науки та освіти зауважив, що одним із питань, що виноситься на розгляд стосується введення міжнародного іспиту з основ медицини (IFOM).

По-друге, Олександр Співаковський повідомив, що у середу на засіданні Комітету буде підведено підсумки роботи Комітету з питань науки і освіти за трьома напрямками: освіти, науки та інтелектуальної власності.

Крім того, Олександр Співаковський подякував представнику Президента України за сприяння у підписанні Закону України №2745-VIII «Про фахову передвищу освіту» та звернувся до своїх колег – народних депутатів з проханням підтримати законопроект реєстр. № 10204 «Про повну загальну середню освіту». Перший заступник Голови Комітету з питань науки та освіти зазначив, що ланка загальної середньої освіти залишилась неурегульованою і зараз робоча група вже третій тиждень поспіль спільно з Міністерством освіти і науки України опрацьовує майже 500 правок, щоб вийти на компромісний конструктивний текст, що буде в середу розглянуто на розширеному засіданні Комітету, а в четвер під куполом Верховної Ради України.