Перший заступник Голови Комітету з питань науки і освіти: «Ціла ланка освіти до якої входять технікуми і коледжі потрапила у правовий вакуум»

13 травня 2019, 14:51

Під час засідання погоджувальної ради, яке відбулося 13 травня 2019 року, Перший заступник Голови Комітету з питань науки і освіти зосередив увагу своїх колег на чотирьох важливих питаннях.

Перш за все, Олександр Співаковський висловив вдячність Голові Верховної Ради України Андрію Парубію та своїм колегам – народним депутатам України за підтримку законопроекту реєстр. № 8321-д «Про фахову передвищу освіту». Він зазначив, що даний законопроект – це непогашений борг із 2014 року. Ціла ланка освіти до якої входять технікуми і коледжі потрапила у правовий вакуум. І для того, щоб ці навчальні заклади в майбутньому не залежали від рішень Парламенту, цей законопроект повинен бути прийнятий до закінчення поточної каденції.

По-друге, Перший заступник Голови Комітету з питань науки і освіти наголосив на важливості прийняття законопроекту реєстр. № 10214 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення захисту педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників», що є одним із опорних елементів конструкції безпечного середовища в навчальних закладах. Даний законопроект має на меті створити безпечні умови праці для вчителів.

По-третє, Олександр Співаковський зосередив увагу своїх колег на важливості розгляду Парламентом законопроекту реєстр. №10118 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії мобінгу» стосовно створення безпечного середовища для всіх учасників трудових відносин.

По-четверте, у відповідності до прийнятої 15 січня Парламентом Постанови «Про присудження Премій Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим у галузі фундаментальних наук і прикладних досліджень та науково-технічних розробок за 2018 рік», Перший заступник Голови Комітету з питань науки і освіти зауважив на необхідності під час наступного пленарного тижня призначити дату та час вручення Премій. Наші молоді вчені потребують уваги і підтримки.