Інформація про засідання робочої групи з підготовки проекту рекомендацій парламентських слухань на тему: «Збалансований розвиток людського капіталу в Україні: завдання освіти і науки», яке відбулось 14 березня 2019 року

Секретаріат Комітету з питань науки і освіти
14 березня 2019, 09:43

 

5 лютого 2019 року Верховна Рада України прийняла Постанову «Про проведення парламентських слухань на тему: «Збалансований розвиток людського капіталу в Україні: завдання освіти і науки». Проведення зазначених слухань сплановано на 10 квітня 2019 року.

На виконання цієї Постанови було видане розпорядження Голови Верховної Ради України від 20 лютого 2019 року № 93-к «Про забезпечення проведення 10 квітня 2019 року парламентських слухань на тему: «Збалансований розвиток людського капіталу в Україні: завдання освіти і науки», яким Комітет з питань науки і освіти визначено відповідальним за підготовку до проведення цих слухань та затверджено відповідний план заходів.

На підставі вищезазначеного плану заходів Рішенням Комітету
від 27 лютого 2019 року (протокол № 103) було створено робочу групу з визначення концептуальних засад і підготовки проекту рекомендацій парламентських слухань.

14 березня 2019 року відбулось перше (установче) засідання робочої групи, на якому були присутні члени групи – представники центральних органів виконавчої влади, Національної академії наук України, галузевих академій наук України, наукових установ, закладів вищої освіти, експертного середовища та громадськості. Всього були присутні понад 45 учасників робочої групи.

Секретар робочої групи – головний консультант секретаріату Комітету Левчук О.В. поінформував присутніх про те, що до Комітету з питань науки і освіти надійшли матеріали з пропозиціями до рекомендацій парламентських слухань з Міністерства освіти і науки України, Інститут економіки та прогнозування НАН України, Інституту демографії та національних досліджень ім. М.В. Птухи НАН України та Центра Разумкова.

Перший заступник Голови Комітету – Голова робочої групи  Співаковський О.В. запропонував зазначені матеріали взяти за основу та доповнити їх пропозиціями, які надійдуть від центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, національних академій наук, експертного середовища та громадських організацій.

Також було обговорено план роботи робочої групи та основні аспекти, які мають бути обов’язково відображені у Рекомендаціях.

За результатами обговорення учасники робочої групи погодили запропонований порядок роботи та визначили, що попередній текст Рекомендацій, до якого увійдуть всі обґрунтовані пропозиції, має бути підготовлено до 1 квітня цього року. Також було погоджено, що узгодження поданих матеріалів здійснюватиметься в режимі електронного спілкування.

Наступне засідання робочої групи відбудеться 21 березня о 14:00 год.