Зустріч щодо необхідності термінового розгляду та прийняття проекту Закону України «Про фахову передвищу освіту»

05 лютого 2019, 16:06

05 лютого Перший заступник Голови Комітету з питань науки і освіти Олександр Співаковський разом із Головою підкомітету з питань позашкільної, професійної, фахової передвищої освіти та освіти дорослих Іриною Констанкевич, представником Міністерства освіти і науки України Оленою Шиковою та членами Громадської організації «Всеукраїнська Асоціація працівників вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації» обговорили питання щодо необхідності термінового розгляду та прийняття проекту Закону України «Про фахову передвищу освіту».

Було зазначено, що 13 грудня 2018 року в Міністерстві освіти і науки України відбулось засідання робочої групи за участю заступника Міністра освіти і науки України Рашкевича Ю.М. та генерального директора Директорату вищої освіти і освіти дорослих Шарова О.І., на якому було доопрацьовано та узгоджено основні положення законопроекту «Про фахову передвищу освіту», який було підготовлено на основі законопроектів «Про фахову передвищу освіту» за № 8321, внесеного 24.04.2018 р. народним депутатом України Марченком О.О. та № 8321-1, внесеного 08.05.2018 р. народними депутатами України Кремінем Т.Д., Бриченком І.В.

За результатами обговорення учасники зустрічі досягли спільного рішення щодо необхідності проведення остаточного узгодження тексту підготовленого робочою групою законопроекту всіма основними стейкхолдерами сфери фахової передвищої освіти та внесення його на розгляд Комітету з питань науки і освіти 27 лютого 2019 року.