Вітання з нагоди 25-річного ювілею Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих імені Івана Зязюна Національної академії педагогічних наук України

Секретаріат Комітету з питань науки і освіти
13 грудня 2018, 16:34

 

 

Шановні науковці!

 

Прийміть мої щирі вітання з нагоди 25-річного ювілею Вашого Інституту!

Інститут педагогічної освіти і освіти дорослих імені Івана Зязюна Національної академії педагогічних наук України є провідною науковою установою у дослідженні проблем порівняльної професійної педагогіки і психології в країнах Європи і Америки, проблем мистецької освіти, теорії і практики педагогічної майстерності, педагогічних інноваційних технологій неперервної професійної освіти, андрагогіки та професійного виховання.

Дослідження і розроблення найсучасніших технологій професійної педагогічної освіти та освіти дорослих Інституту базується на традиціях педагогічної майстерності, яка інтегрує проблеми філософії, етики, естетики, логіки, психології, педагогіки, соціології, що започатковані талановитим педагогом, видатним філософом, культурологом, мистецтвознавцем Іваном Андрійовичем Зязюном. Його неперевершені уроки мудрості, педагогіки Добра стали життєспрямовуючими уроками для багатьох освітян і науковців.

Інститут виступив ініціатором та основним розробником вагомих для розвитку української освіти документів, що визначають стратегію і тактику на багато років.

Інститут плідно співпрацює з закладами освіти та науковими установами зарубіжних країн, у міжнародних проектах задля розвитку вітчизняної педагогіки.

Бажаю усім співробітникам Інституту впевненості у своїх силах, міцного здоров’я, щасливої і щедрої долі, творчих успіхів і значних наукових досягнень.

 

Перший заступник Голови Комітету                              О. Співаковський