Інформація щодо вручення Премії Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим у галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок за 2017 рік

Секретаріат Комітету з питань науки і освіти
07 грудня 2018, 12:43

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій в урочистій обстановці вручив Премії Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим у галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок за 2017 рік


7 грудня 2018 року Голова Верховної Ради України Андрій Парубій в урочистій обстановці у Верховній Раді України вручив Премії Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим у галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок за 2017 рік. 

 За словами Голови Верховної Ради, від умінь та талантів молодих науковців залежить майбутнє України. Наука є не менш важливим пріоритетом, аніж оборона країни. Адже наука – це фундаментальна складова національної безпеки і оборони (http://iportal.rada.gov.ua/news/Top-novyna/165557.html).


 Голова Верховної Ради України Андрій Парубій подякував молодим ученим за їхню важливу роботу та побажав їм подальших успіхів і перемог (https://www.youtube.com/watch?v=jcCs6_0NvOg).

Щодо Премії, яка вручалася, то вона започаткована у 2008 році з метою сприяння розвитку вітчизняної науки і техніки, активізації участі талановитих молодих учених у проведенні міждисциплінарних фундаментальних і прикладних наукових досліджень та науково-технічних розробок, інноваційному розвитку держави, підвищенню престижу наукового працівника та його ролі у суспільстві. Починаючи з 2008 року Верховною Радою України щорічно встановлюється 20 таких Премій.

Розмір Премії складає 20 тис. гривен кожна. Особам, яким присуджено Премію, в урочистій обстановці вручаються диплом і нагрудний знак установленого зразка.


На здобуття Премії Верховної Ради для найталановитіших молодих учених в галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок за 2017 рік було висунуто 55 робіт, які подали 90 вчених з 16-ти областей України та м. Києва. З них 5 докторів наук, 73 кандидати наук, інші без наукового ступеня.

 Лауреатами Премії Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим у галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок за 2017 рік стали 37 науковців, з яких 16 жінок і 21 чоловік.

 Лауреати Премії також ознайомились з роботою Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, зустрілись з першим заступником Голови Комітету Олександром Співаковським.

 Олександр Співаковський у своєму вітальному слові наголосив на тому, що рушійною силою будь-яких змін є людина – молода, вмотивована та талановита. Він відзначив, що успіх країни, в цілому, залежить від того, який відсоток у структурі національного багатства становить вартість людського капіталу і саме молоді науковці своєю науковою та викладацькою діяльністью відіграють вагому роль у формуванні цього людського капіталу нашої держави (https://www.facebook.com/spivakovsky.alexander/posts/1041533372685665). 


Секретаріатом Апарату Верховної Ради України та Комітету з питань науки і освіти також було організовано для лауреатів Премії екскурсію будівлями Верховної Ради України.

Фото Максима Короденка з газети «Освіта України» у світлинах від 7 грудня за посиланням: https://www.facebook.com/OsvitaUkrainy/ , архів - - https://fex.net/897554817502 .