У випуску газети «Голос України» від 20 листопада 2018 року опубліковано статтю Першого заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Олександра Співаковського: «Не НУШ єдиною... Як нам побудувати справді сучасну українську школу»

20 листопада 2018, 09:07

На початку липня 2018-го Міністерство освіти і науки України надіслало всім департаментам регіональних державних адміністрацій листа з методичними рекомендаціями щодо вивчення у закладах загальної середньої освіти навчальних предметів у 2018/2019 навчальному році. Ці рекомендації становлять не лише методичне, а й свого роду ідеологічне підґрунтя Нової української школи.

Проте навіть побіжний аналіз цього та інших нових документів, у контексті практичної реалізації шкільної реформи, з усією очевидністю виявляє проблеми, щодо яких усе ще немає чіткого стратегічного розуміння і розв’язання яких потребуватиме окремих зусиль. До таких належать насамперед питання автономії вчителів, проблема підвищення їхньої кваліфікації, традиційна шкільна бюрократія, а також питання матеріальних ресурсів для нового освітнього простору…

 

Повний текст статті можна прочитати за посиланням:

http://www.golos.com.ua/article/310226