Інформація про відкриття Десятої міжнародної виставки «Інноватика в сучасній освіті»

Секретаріат Комітету з питань науки і освіти
23 жовтня 2018, 14:43

 

  23 жовтня 2018 року розпочала роботу Десята міжнародна виставка «Інноватика в сучасній освіті». У відкритті виставки взяв  участь заступник голови Комітету з питань науки і освіти І.Г.Кириленко.  У своєму вітальному виступі він зазначив, що це вже десятий форум, який все далі набуває популярності серед вітчизняних освітян і науковців.

Українська освіта і наука мають багато всесвітньо відомих імен та наукових шкіл, яскраву історію  визначних досягнень.  

 На міжнародному рівні у цьому році відзначається 100-річчя  Національної академії наук України. Створена всесвітньовідомим вченим Володимиром Вернадським, Академія  внесла значний вклад у розвиток світової науки та техніки. Досягнення вчених академії сприяли становленню держави, підвищенню її авторитету в світі,  економічному зростанню та інтелектуальному збагаченню.

Знаковою постаттю, символом української педагогіки виступає  Василь Сухомлинський, 100-річчя якого світова спільнота відзначала у цьому році.  Спадщина В.О.Сухомлинського розійшлася по всьому світу і сьогодні виступає потужним джерелом виховання особистості, формування  її свідомості та знання. 

І.Г.Кириленко подякував організаторам виставки та побажав усім присутнім міцного здоров’я, благополуччя, миру та плідної праці для процвітання нашої держави та народу України. 

Відбулося вручення нагород переможцям конкурсів «Лідер інновацій в освіті та «Видатні наукові досягнення в освіті».

У заході також взяв участь Президент Національної академії педагогічних наук України В.Г.Кремень.