Шановні науковці, дорогі друзі!

18 травня 2018, 10:00

Від імені Комітету з питань науки і освіти щиро вітаю вас з професійним святом – Днем науки!

Нам випало жити у час, коли світом правлять ідеї, висока наука, технології та інновації. Глобалізаційні процеси, зовнішні та внутрішні виклики, з наслідками яких уже нині стикається кожна країна на європейському континенті, не дозволяють нам марнувати час, якщо хочемо забезпечити інноваційний розвиток економіки, її конкурентоспроможність на міжнародному ринку, зайняти гідне місце в об?єднаній Європі. 

Саме наука закладає якісний інструментарій конкурентної економіки, підіймає якість освіти, забезпечує зростання інтелектуального потенціалу нації, стимулює розвиток високотехнологічного бізнесу, наповнює буденність новими життєдайними звершеннями та рішеннями, які є основою нашого майбутнього.

Творчий потенціал та здобутки науковців є одним з найважливіших стратегічних ресурсів розвитку держави. Вітчизняна наука має багато яскравих імен, видатних відкриттів, всесвітньо відомих шкіл, яскраву історію визначних наукових досягнень. Цього року ми відзначаємо 100-річчя Національної академії наук України, яка пройшла знатний шлях, збагатила науку великими відкриттями й новими знаннями у багатьох сферах.

Шановні науковці! Ви є творцями нового життя, потужною рушійною силою розвитку суспільства, адже в авангарді всіх прогресивних реформ має бути наука.

У ці святкові дні засвідчуємо вам велику подяку, глибоку повагу і свою підтримку задля розвитку науки, покращення її фінансового та матеріально-технічного забезпечення, підвищення статусу і соціального захисту вчених.

Зичу всім науковцям міцного здоров’я та благополуччя, творчої наснаги та плідних здобутків на благо науки та українського народу.

 

З повагою

Перший заступник

Голови Комітету                                                                                 О.В. Співаковський