Перший заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Олександр Співаковський: «Ухвалення закону щодо інтелектуальної власності виведе Україну з правового колапсу у цій сфері»

14 травня 2018, 14:45

На цьому під час засідання Погоджувальної Ради депутатських фракцій (депутатських груп), яке відбулось 14 травня 2018 року, наголосив Перший заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Олександр Співаковський.

Завтра Верховна Рада України продовжить розгляд у другому читанні проект Закону “Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав” (реєстраційний номер 7466).

Комітет завершив роботу над законопроектом реєстр.№ 7466. За три тижні, що минули, кожна політична сила, кожен народний депутат мав можливість ознайомитись з текстом, який винесений на друге читання. Окрім того, завтра, 15 травня у газеті «Голос України» буде надрукована стаття, яка повністю роз’яснює всі позиції цього законопроекту.

«Дуже прошу всіх з розумінням поставитися до того, що ухвалення цього закону виведе Україну з правового колапсу, який ми маємо у сфері управління майновими правами людей, які створюють інтелектуальну власність», - зауважив Олександр Співаковський.

Парламентарій додав, що ухваливши проект закону у другому читанні, ми виконаємо визначений дедлайн і отримаємо можливість виключити нашу державу з переліку «Priority Watch List» в рамках «Спеціальної доповіді 301» («Special 301» List).

«Сподіваюся, що Верховна Рада завтра проявить консолідовану позицію та підтримає цей законопроект у сесійній залі», - підвів підсумок Голова Комітету.