У місті Києві проведено ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідних робіт учнів –членів Малої академії наук України у 2017/2018 навчальному році

Красняков Є.В., головний консультант секретаріату Комітету
24 квітня 2018, 15:43

 

Щороку Мала академія наук України (МАН) проводить Всеукраїнський конкурс-захист учнівських науково-дослідних робіт, який проходить в три етапи: районний-обласний, Всеукраїнський.

Протягом п’яти днів фіналісти найбільшого інтелектуального змагання України у напруженій, чесній і безкомпромісній боротьбі виборювали першість за звання «Переможець ІІІ Всеукраїнського конкурсу».     

23 квітня 2018 року проведено заключний етап з врученням Дипломів та нагрудних знаків переможцям.

Перший заступник Голови Комітету з питань науки і освіти Олександр Володимирович Співаковський звернувся до учасників, організаторів, фіналістів та переможців Конкурсу з вітальним листом, який оголосив головний консультант секретаріату Комітету Красняков Є.В.

У вітальному зверненні відзначено наполегливу, цілеспрямовану і успішну діяльність Малої академії наук України, її регіональних територіальних відділень. Щороку збільшується кількість наукових секцій, а отже й кількість учасників. Цього року в системі Малої академії наук України працюють понад 7 тисяч наукових секцій, гуртків та інших творчих об’єднань, у яких до науково дослідної роботи залучаються понад 250 тисяч учнів загальноосвітніх закладів освіти. «Це свідчить про те, що державою обрано один із найефективніших шляхів розвитку здібностей підростаючого покоління, підтримки інтелектуально й творчо обдарованої молоді, залучення її до науково-дослідної та експериментальної  роботи, активної громадської позиції, виховання наполегливості, уміння формувати та відстоювати власну думку. Підтвердженням цього є й те, що на міжнародному рівні визнано успішність роботи Малої академії наук України. Вже ухвалено спільне рішення між Урядом України та Генеральним директоратом ЮНЕСКО про створення на базі Малої академії наук України Центру ЮНЕСКО з наукової освіти» -, наголошено у зверненні.

Перший заступник Голови Комітету від імені народних депутатів – членів Комітету, і від себе особисто, побажав юним науковцям та їх науковим керівникам здоров’я, добра та позитиву. «Нехай Ваші наукові відкриття стануть прологом успішної наукової діяльності у майбутньому!».